"Dva puta sam prevario devojku i užasno me grize savest. Kako da spasim vezu?"

Ispovest muškarca koji je zbog problema na poslu izigrao poverenje devojke koju voli

  • 6
foto Pixabay

foto Pixabay

Često se događa da žmurimo pred problemom koji imamo, a da onda napravimo nevolju na nekom drugom polju i povredimo ljude koji to ne zaslužuju. To je na svojoj koži iskusio Jovan koji je prevario devojku i za pomoć se obratio psihologu.

Njegovu priču prenosimo u celosti.

- Imam 28 godina, a moja devojka 25. U vezi smo dve godine. Prvih šest meseci to je bila veza na daljinu, a onda je ona odlučila da se preseli u moj grad kako bismo bili sve vreme zajedno.

Prvi put sam je prevario pre godinu dana sa zajedničkom poznanicom. Imao sam loš dan na poslu i po povratku kući sreo sam se sa zajedničkom poznanicom na ulici. Popričali smo, malo smo i popili, a onda sam završio u njenom stanu. Nisam više razmišljao o njoj, ali moja devojka je saznala kada je proverila poruke u mom telefonu.

Laganje je samo pogoršalo stvari; vodili smo paklene rasprave, ali sam, srećom, uspeo da je ubedim da mi se zajednička poznanica samo bezuspešno nabacivala, i moja devojka je na kraju odlučila da ostanemo zajedno.

U međuvremenu, promenio sam posao, iznajmili smo drugi stan i sve je naizgled bilo idilično. Međutim, stvari se nisu odvijale onako kako sam se nadao.

Mrzim svoj posao, kolege su mi užasne, nikako se nisam uklopio u novu atmosferu. Te me jako tišti i čini nesrećnim. Poželeo sam da jedne večeri, posle zaista teškog dana na poslu, izađem sa svojom devojkom u grad, ali ona se žalila na glavobolju. Rekao sam joj da ću otići sam do kafića i da ću se kući vratiti peške, da malo razbistrim mozak.

Ali, u kafiću sam sreo bivšu devojku koja me nikada nije prebolela. Po mom izrazu lica znala je da nešto nije u redu. Prišla mi je, počeli smo da razgovaramo, a onda je predložila da izađemo da prošetamo. Pristao sam, to mi je bilo očajnički potrebno. Uhvatila me je za ruku i u jednom trenutku smo počeli da se ljubimo. Znao sam da sam tada napravio drugu grešku; jer, da mi je bilo dobro u vezi sa njom, nikada ne bismo ni raskinuli.

Izvinio sam joj se i bukvalno dotrčao do stana, a onda s vrata priznao svojoj devojci šta sam uradio. Ona me je bledo gledala i odmahivala glavom, a onda je odlučila da se na neko vreme preseli kod drugarice, dok ne odluči da li će mi oprostiti.

Volim je i ne mogu da zamislim život bez nje, ali sam nesrećan zbog lošeg kolektiva na poslu, teške atmosfere i činjenice da zbog protivepidemijskih mera već mesecima ne mogu da živim onako kako sam navikao. Šta da radim? Kako da sačuvam svoju vezu?

Odgovor psihologa

 

Objasnite vašoj devojci sve ovako kako ste meni objasnili. Ne opravdavam vas što ste prevarili devojku koju volite, i to dva puta, ali možda će se ona umiriti kad čuje da vi za to ne krivite nju, već sebe.

Zamolite je da vam oprosti i obećajte joj da je više nikada nećete prevariti.

Istina je da su vremena u kojima živimo teška i da ne ume svako da se podjednako nosi sa vestima o pandemiji, promenom posla, strahom za budućnost... Unesite svežu energiju u vašu vezu i istražite neke aktivnosti kojima se možete baviti. To će vam pomoći da steknete nove prijatelje.

Kad je reč o poslu, izdržite još neko vreme, a u međuvremenu aplicirajte u firmama koje traže nove radnike; lakše je preći iz jedne kompanije u drugu nego biti na tržištu rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA