"Platiću račun na prvom sastanku sa dečkom, ali samo pod jednim uslovom"

Da li je dilema o kojoj se raspravlja već dugi niz godina konačno razrešena?

  • 13
Jana Hoking, blogerka Foto: Instagram/Printscreen/jana_hocking

Većina ljudi odavno se oprostila od tradicije da muškarci uvek moraju da plate račun kada izađu sa devojkom, ali jedna slobodna žena tvrdi da je to i dalje jedino prihvatljivo, nepisano pravilo.

Jana Hoking, radijski producent iz Australije, otkrila je da je jedan od najvećih razloga za prekid veze kada muškarac ne plati račun na sastanku.

U svojoj kolumni za News.com.au, 36-godišnjakinja se prisetila momenata kada je izlazila sa "dragim momcima", ali ako joj nisu ponudili da plate račun, ona je momentalno isključivala mogućnost ponovnog susreta, prenosi Daily Star .

- Jasno se sećam da sam bila na sastanku sa tipom za kojeg sam mislila da bi mogao da mi se svidi, ali kada je zurio u moju torbicu dok je stizao račun, a da nije posegnuo za svojom dok nisam položila svoju karticu, ostavio mi je gorak ukus u ustima - opisala je ona.

Objasnila je da su muškarci koji su odmah posegnuli za novčanikom na kraju sastanka dokazali da su spremni da "investiraju".

- To je u osnovi u njihovog DNK - odsečno komentariše ova žena.

Takođe je istakla da mnoge dame zarađuju manje novca zbog razlike u polovima, stoga ima smisla da muškarci plaćaju.

Da bi potkrepila svoju izjavu, Helen Fišer, biološki antropolog i viši naučni saradnik na Institutu Kinsei na Univerzitetu Indiana Bloomington, objasnila je da žene žele da znaju da li će muškarac potrošiti svoje resurse na nju, što signalizira da će moći da obezbedi svoje potomke.

Ali, Jana navodi i to da prvi spoj nikako ne mora da bude fensi.

Objasnila je da ako ne možete da priuštite odlazak u skupi bar, možete da odete u simpatičnu kafanu ili čak na piknik u parku, za koji tvrdi da joj je bio jedan od najboljih spojeva na kojima je bila.

Ipak, postoji jedan izuzetak od pravila.

Jana kaže da je prihvatljivo podeliti račun ako znate da ne postoji interesovanje za drugi spoj, i to bi bilo fer.

Da li se slažete sa njom? Podelite sa nama kroz komentare!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    6. decembar 2020 | 21:18

    Да инвестира у шта? Килограм смрдљивог меса? Овакве жене шаљите ловаторима да искористе и шутну даље. У животу ми се није десило да ми особа супротног пола плати пиће или оброк, али због оваквих ти се живот смучи и не заслужују ништа боље осим скакутања из BMW-a у Mercedes...

  • Aco

    7. decembar 2020 | 02:02

    Bonton je kod nas davno sahranjen nema mu povratka. Neki drugi klinci.

  • Tamara 💓

    7. decembar 2020 | 01:58

    Ako nece jedan, placace nam sve neki drugi. Uvek ima ko da pocasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA