≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Ne mogu da pogledam suprugu otkako me je prevarila sa drugim, i to u našem bračnom krevetu"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ispovest muškarca koji je neočekivano saznao za ženinu preljubu

  • 5
foto Pixabay foto Pixabay

Kad „stanemo na ludi kamen“, zavetujemo se da ćemo biti jedno za drugo „i u dobru i u zlu, dok nas smrt ne rastavi“. Ali, u realnosti stvari baš nisu tako idilične. Vernost za mnoge parove postaje „prevaziđena kategorija“, a „otvoreni brakovi“ i preljube postali su sve češći.

O tome koliko preljuba može da zaboli češće slušamo od žena. One su, ujedno, ne samo spremnije da progovore o muževljevim neverstvima, već i odlučnije da zatraže pomoć bračnog terapeuta.

Ali, u poslednje vreme sve je više muškaraca koji se ne ustežu da zatraže stručnu pomoć kada se suoče sa ženinom preljubom. To je uradio i Ivan, čiju ispovest prenosimo.

- U braku smo deset godina. Ja radim u knjigovodstvenoj kancelariji, a moja supruga u pekari. Ona ima 35, a ja 38 godina. Imamo trojicu sinova od tri, pet i sedam godina.

Pre pola godine nije izgledala srećno. Pomislio sam da se oseća loše, jer smo najveći deo vremena provodili kod kuće zbog zaključavanja. Čim se karantin završio, predložio sam da odvedem decu kod moje majke na vikend.

Mislio sam da će je to obradovati, jer će konačno imati malo vremena za sebe. S druge strane, klinci su bili oduševljeni idejom što će moći da se igraju napolju, jer moja majka živi na selu, u kući sa velikim dvorištem.

Kad sam se vratio kući, moja supruga bila je vidno utučena, u još gorem psihičkom stanju nego ranije. Pitao sam da li bismo mogli da razgovaramo o tome šta je muči.


Duboko je udahnula, a onda mi je, kao iz topa, priznala da je početkom godine imala aferu.

Rekla je da se zbližila sa jednim od kupaca koji je svakodnevno dolazio u pekaru po doručak. Mrtva-hladna mi je objasnila da su „kliknuli iz prve“.

Pored toga što su se svakodnevno viđali na njenom radnom mestu, povezali su se i preko Fejsbuka, a onda su i razmenili brojeve telefona i počeli da se dopisuju.

Priznala mi je da se zaljubila u njega.

Kad sam je pitao da li me je i fizički prevarila sa njim, naglo se povukla.

Hteo sam po svaku cenu da izvučem priznanje, jer sam se setio da je u februaru čudno izgledala kad sam se sa našim sinovima vratio iz bioskopa. Tada nije htela da ide sa nama, pod izgovorom da je boli glava, ali je bila psihički odsutna kad sam se sa dečacima vratio kući. Dugo smo zajedno i umem da je „pročitam“.

Počeo sam da vičem, što inače nikada ne radim, a ona se uplašila i priznala mi da je sa svojim ljubavnikom vodila ljubav tog dana, u našem bračnom krevetu.

Tužna, tuga, tužna žena Foto: Unsplash.com

Bio je to za mene dodatni šamar koji nisam očekivao.

Počela je da se izvinjava, da govori kako joj je žao što me je prevarila, da moramo da sačuvamo brak zbog naših sinova... Rekla je i da je odavno raskinula sa ljubavnikom, kad je „posložila stvari u glavi i shvatila da je napravila glupost“.

Od tog našeg razgovora prošlo je nekoliko meseci. Ja i dalje ne mogu da pomislim da nastavimo bračni život; osećam se bezvredno i užasno i svaki put pomislim koliko je bila bezdušna kad je mogla da u našu bračnu postelju uvede drugog muškarca.

Mrzim sebe zbog toga što nisam primetio znakove upozorenja i istovremeno shvatam da sam bio glup što sam joj bezgranično verovao.

S druge strane, svestan sam da volim svoju suprugu, ali ne znam kako da spasim brak.

Odgovor terapeuta

Vaša supruga će morati da uloži veliki napor da bi ponovo stekla vaše poverenje. To bi trebalo otvoreno da joj kažete, kako ne bi pomislila da ćete sve „preko noći“ zaboraviti samo zato što je bezgranično volite.

Prirodno je što posle priznanja da vas je prevarila osećate otpor da budete intimni sa njom. Povređeni ste kao muškarac i biće vam potrebno malo vremena da se oporavite.

S druge strane, vaša deca su mala i neophodni su im ljubav i pažnja oba roditelja. Potrudite se da obaveze oko dece obavljate zajednički – to će vas verovatno opet zbližiti na nekom drugom nivou.

Razmislite o tome da li vi i vaša supruga uspevate barem jednom nedeljno da provedete vreme sami. Takođe, razmislite kako biste mogli da začinite vaš seksualni život.

Ukoliko vam ovi saveti ne pomognu, možete da zajedno sa vašom ženom potražite pomoć u bračnom savetovalištu.

I da, ako vas bračni krevet stalno podseća na neverstvo vaše supruge, poklonite ga nekome i kupite novi. Kad vam stvari koje vas podsećaju na loše događaje nisu pred očima, i neprijatne uspomene će brže početi da blede...

Video: Toma pljuje Nadeždu, dok mu u naručju leži Paula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👣

    11. decembar 2020 | 01:20

    Krevet u jedan kontejner a brak u drugi. Nema od tog braka ništa. Bolje je lep razvod nego loš brak.

  • R. Vukasinovic

    11. decembar 2020 | 01:46

    Eh, kada bi se stvar mogla resiti time da se covek otarasi bracnog kreveta, bilo bi lako, ali ne moze. Moj poznanik je izneo na dvoriste francuski lezaj u kome je zatekao suprugu sa komsijom i zapalio ga, pa nije pomoglo. Iako je suprugu voleo i imao sa njom malu decu, ipak ju je oterao, jer nije mogao da oprosti neverstvo. Posle godinu dana ju je primio nazad, upravo zbog dece koja su patila za majkom, ali njihov odnos vise nikada nije bio isti, a i bruka je ostala da se pamti. Ako bi on i zaboravio i oprostio, ne dozvoljava mu okruzenje, koje ne zaboravlja i ne oprasta tudje grehe, a svoje abolira i vesto prikriva.

  • Inter

    11. decembar 2020 | 08:19

    Izmisljene price,da se vidi kako ce balkanski muskarac reagovati u komentarima zbog silnog nasilja nad zenama.ipak,moguce i obrnuto da tim zenama sugerisete da ne rade to sto rade,i ne dovode zivote svoje i svojih bliznjih u opasnost.bolje spreciti nego leciti a ne pisati o tome kao o normalnim pojavama.cuvati brak kao,instituciju i nukleus zdravog drustva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA