Koji je to najnežniji potez i tajna onih koji imaju pravi užitak u intimnom odnosu?

Da li je vaš seksulani život kompletan?

  • 0
Par, dvoje, zaljubljeni, seks, avantura, prevara, foto Pixabay foto Pixabay

U studiji objavljenoj u Journal of Sex & Marital Therapy, dr Herbenika i njegove kolege ispitali su koliko prisustvo poljubaca, milovanja i masaža u seksualnom odnosu čine isti boljim i unose više zadovoljstva u emotivni život.

U istraživanju su učestvovale 1.493 osobe starosti od 14 do 90 godina, a u proseku 44 godine.

Učesnici su upitani o nekoliko situacija koje su se mogle dogoditi tokom njihovog poslednjeg seksualnog iskustva (genitalna stimulacija, oralni seks, ljubljenje, zagrljaji, milovanja), ali i koliko je to iskustvo bilo emocionalno i fizički ugodno. Rezultati su zanimljivi.

Više od 90% učesnika u ovoj studiji izjavilo je da je to ljubljenje (87%), praćeno zagrljajem sa 69%, a masaža nije tako česta, sa samo 23% ispitanika koji je praktikuju nakon seksualnog odnosa.

Muskarac ljubi devojku u vrat, ljubav, strast, seks Foto: Shutterstock

Samo petina njih (20%) prijavila je sva tri čina tokom svog poslednjeg seksualnog iskustva, i to uglavnom oni do 24 godine. Od 13% onih koji se nisu poljubili tokom poslednjeg odnosa, većina je rekla da to nije činila jer nije osećalo prisnost, a to je uglavnom grupa mlađa od 30 godina.

U isto vreme, oni koji su se ljubili, više su uživali u seksualnom odnosu, dok gotovo niko od onih koji su prijavili da je u njihovim odnosima bilo poljubaca i milovanja i masaža nije prijavio nezadovoljstvo ili smanjeno zadovoljstvo zbog svog seksualnog iskustva. Ustvari - suprotno.

Sudeći po navedenim podacima istraživanja, čini se da je samo 20% polnih odnosa zaista potpuno i opravdava veličinu ljubavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA