Pokloni, zagrljaji ili lepe reči: Koji od 5 jezika ljubavi vi govorite?

Kako pokazujete svom partneru da ga volite?

  • 0
Novogodišnji pokloni, momak i devojka, ljubav, novogodišnja jelka Foto: Shutterstock

Koji ljubavni jezik znate? Pitamo vas zato što, ako znate onaj pravi, možete rešiti 90 odsto svih problema u partnerskim odnosima.

Dr Gari Čepmen, psihoterapeut, napisao je čitavu knjigu o pet jezika za komuniciranje ljubavi, otkrio pet načina na koji poimamo i iskazujemo ljubav.

To su fizički dodir, vreme koje zajedno provodimo s partnerom, afirmativne reči, pokloni i dela, tačnije sve ono radimo da bismo usrećili partnera. Otkrio je takođe da većina ljudi govori samo jedan od tih pet jezika.

Problem naravno nastaje kad partneri ne govore isti jezik. Umesto da jača vezu, komunikacija je tada slabi. Na primer, muž vam donosi cveće ili se odriče pecanja da bi ostao ceo vikend sa vama, a vama bi više značilo da vam samo kaže: volim te, ti si za mene savršena žena, kako sam srećan što sam te upoznao i osvojio.

Ili: muž vam kuva nešto specijalno za večeru, ali vaš jezik ljubavi je jezik dodira i više bi vam značilo da je ponudio

da vam izmasira ukočen vrat.

Rešenje ja da kažete partneru  koji je vaš ljubavni jezik, da saznate njegov i da ubuduće oboje postupate u skladu s tim saznanjima. Izgradićete, kaže dr Čepmen, dugu i srećnu vezu.

ah ljubav Foto: Ah ljubav

Na kioscima širom Srbije potražite novi broj magazina “Ah ljubav”. Uz primerak magazina dobićete poklon knjigu najčitanijh spisateljica današnjice.

ah ljubav Foto: Ah ljubav

(Ah ljubav/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA