"Ljubavnik me je uslovio da ostavim decu i muža, i da živimo zajedno. Da li bi to bilo ispravno?"

Dilema zbog ucene

  • 13
zena Foto: Pixabay

Ljubav i strast ne pitaju ni za godine, niti za bračni status. To je na svojoj koži odlično osetila Jelena K. koja je uplovila u „zabranjenu vezu“ sa kolegom.

U trenutku kad su započeli vezu oboje su bili u nesrećnim brakovima. Sada je, čini se, nesrećna samo Jelena koja se zbog zamršene situacije obratila psihologu.

- Imam 36, a moj suprug 38 godina. U braku smo sedam godina i imamo troje dece. Imali smo mnogo problema u braku zbog njegova bivše žene i majke koja je vrlo teška i želi da komanduje našim životima. Počela sam da pričam o tome sa kolegom. On je nesrećno oženjen, ima 43 godine i predivan je kao čovek, koliko sam imala prilike da ga upoznam kroz kancelarijski rad. Kad je počeo karantin, počeli smo da radimo od kuće, ali smo nastavili da se čujemo i dopisujemo. I tako je krenula jedna priča za koju sam znala da se neće dobro završiti...

Jelena i Srđan postali su ljubavnici.

- Odlazili smo ranije na posao ili bismo se vraćali kući kasno. Noću smo upućivali jedno drugom video pozive iz kupatila, kako mene ne bi u neverstvu uhvatio muž, a njega žena koja je inače naporna i teška „kao crna zemlja“ – priča Jelena.

Ali, pre dva meseca Srđanova supruga pronašla je njegove i Jelenine poruke i zapretila da će ga izbaciti iz stana. Tad je usledio poziv koji Jelena nikada neće zaboraviti:

- Vidi, Jelena, ili ćeš ovog trenutka spakovati stvari i doći do kafića da se dogovorimo gde ćemo iznajmiti stan za zajednički život, ili nemoj nikada više da mi se javljaš. Deca, naravno, ostaju kod tvog muža, jer ja nemam tu vrstu „prtljaga“ i ne pada mi na pamet da podižem tuđu decu!

U šoku zbog onoga što je čula, Jelena je samo promrljala „važi“, a onda je prekinula vezu i glasno zajecala. U tom trenutku ugledala je supruga i shvatila da više ne može da ga laže.

- Priznala sam mužu da sam imala aferu i da me je ljubavnik upravo uslovio da napustim porodicu ili će me on ostaviti. Moj muž je bio šokiran, jer nije verovao da sam mogla da ga prevarim sa bilo kim, a tek ne sa kolegom sa posla. Obećao mi je da će razrešiti situaciju sa majkom i bivšom ženom što pre, samo da ga ne ostavim – priča Jelena.

Ona još nije sigurna da li bi to bila ispravna odluka. Tvrdi da ne voli supruga, jer da ga voli nikada joj ne bi palo na pamet da ga prevari. Za pomoć se obratila terapeutu.

Odgovor terapeuta:

Jasno je da ste prevarili supruga zato što atmosfera u vašem domu nije bila dobra. Ljubavnik vam je pružio beg iz pakla koji vam priređuju bivša žena vašeg supruga i njegova majka, ali je isto tako pokazao koliko mu je zaista stalo do vas kad vas je ucenio.

Nije vas pozvao da porazgovarate, nije vas pitao da li biste bili spremni da živite sa njim bez dece koju imate sa sadašnjim mužem.

Srđan očigledno ne ume da živi sam, pa će ili trpeti loš brak sa ženom ili će naći ljubavnicu koja bi trebalo da ga „spasi“ iz lošeg braka.

Budite hrabri. Dajte šansu vašem suprugu da popravi situaciju i dajte sebi šansu da se ponovo zaljubite u njega. Nemojte spasavati Srđana, spasite sebe – to je ono što vam je zaista potrebno.

Šta biste vi posavetovali Jeleni da uradi? Podelite sa nama kroz komentare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    20. decembar 2020 | 23:54

    Savetovao bi da se stidi sto je pomislila da bira izmedju dece i ljubavnika. Tu nema izbora. Ako ti nevalja uzmi decu i ostavi muza, dogovori se sa njim oko njih, nisi ih nasla na ulici, ti si ih rodila! Sramte bilo, ti si majka

  • BOLE

    20. decembar 2020 | 23:44

    To nerade ni guske a kamo li jedna majka koja decu ima. Taj kazanova da ima imali pameti a nema je, nebi tako nesto trazio, njemu ti pases kao robinja da te ima u krevetu kad pozeli. Normalna osoba nebi rastavljala majku od dece.

  • Ika..

    20. decembar 2020 | 23:45

    To nikako ne bi bilo ispravno.. Nemoj to da činis.. Ne bi bila srećna.. Pri tom bi povredila vise osoba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA