≫ 

"Imam dva predivna muškarca, ali ne mogu da se odlučim kojeg da ostavim"

Možda je vreme odricanja zbog samospoznaje

  • 20
depresija, strah,silovanje, nasilje, Abortus, spontani pobačaj, test na trudnoću, trudnica, maloletnička trudnoća, ginekolog, ginekološki pregled

Foto: Shutterstock

Teško je napraviti izbor kada naiđemo na dileme, a posebno kada se odnose na emotivni život. Ipak, pre ili kasnije, suočavamo se sa nepodnošljivim osećanjem koje nas proganja i navodi da smo došli do kraja svog puta izdržljivosti.

Jedna devojka je do detalja opsiala svoja osećanja koja gaji jednako prema dvojici muškarca, a psiholog joj savetuje kako bi trebalo da razmotri situaciju iz druge perspektive.

- U ranim sam tridesetim i poslednjih sedam godina se "lomim" zbog ljubavi prema dvojici muškaraca istovremeno. Svaki od njih je jedinstven na svoj način, obojica me vole i brinu o meni.

Dve godine sam bila sa prvim, a onda sam ga ostavila zbog drugog sa kojim sam bila četiri godine. Sad sam se vratila prvom, ali mi drugi jako nedostaje, pa se povremeno viđamo. Ni sa jednim od njih dvojice ne mogu da budem zadovoljna, jer mi nedostaje onaj drugi i neprestano brinem o tome kako povređujem osećanja obojici. Ponekad nisam sigurna da li ih volim ili samo brinem da ih ne povredim.

Pitala sam se da li da napustim obojicu, ali svi koje znam mi kažu da mnoge žene mogu samo da sanjaju o tome da imaju takve dve opcije. Znam da imam sreće, ali postalo mi je nemoguće da biram između njih, to me uništava.

Ljubomora, zavist, devojka, momak, muškarac, žena, drug, prijatelj

Foto: Shutterstock

Odgovor psihologa

 

Prvo i najvažnije pitanje je zašto praviti izbor? Zašto ne bi imala hrabrosti i krenula u nezamislivo? Ne znam kako će reagovati tvoji momci u dvoboju, ali nije li poenta da održavamo fluid i preispitamo sopstvene afinitete i granice?

Kada pogledamo štetu koju su naneli parovi koji se razdvajaju - ili, parovi koji pokušavaju da ostanu zajedno - počinjemo da se pitamo da li je monogamni model uopšte za nas.

S obzirom na životni vek, vreme trajanja jedne zajednice je zaista dugo za kompromis i tolerisanje tuđih nedostataka. Dakle, ako ova dva momka zajedno predstavljaju tvog idealnog muškarca, vreme je da razmisliš i - ako se njih dvojica slože - da pokušaš.

Ako ni jedan ni drugi ne nude dovoljno onoga što ti treba, a neprestano žudiš za onim kojeg ostavljaš, da li je vredno razmotriti mogućnost da ti obojica nedostaju?

foto Pixabay

foto Pixabay

U obojicu si uložila neke od najboljih avanturističkih eksperimentalnih dana svog partnerskog života i ovo sugeriše da, umesto da su savršeni, nijedan nije zadovoljavajući u potpunosti. Šta kažeš na to da se oslobodiš od obavezivanja i saznaš šta zapravo želiš?

Tek si u ranim 30-im, pa još imaš luksuz samootkrivanja, jer si rasterećena obavezama i nemaš svoju porodicu. Zar ne bi želela da na kratko doživiš svet bez prisustva druge osobe? Put do prave sreće je razviti zadovoljstvo u sopstvenom biću, a zatim dodati partnera kao začin i aromu. Čini se kao da si dodala so i biber pre glavnih sastojaka. Kako ćeš ikada saznati kakav je životni ukus bez dodataka?

Očigledno si u nedoumici i ako ne upotrebljavaš reči poput „očajna sam“, zaista moraš nešto preduzeti. Što se tiče odnosa, važno je otkriti ono što želimo, šta nam odgovara, a zatim kako pronaći najbolji način za postizanje tog kompromisa. Sedam godina si provela bez ikakvog vremena posvećenog iskustvu života i izazova. Ako je tvoja ambicija da imaš porodicu, ne zaboravi da je vreme ograničeno.

Za većinu žena sledeća prilika za samokontrolu i reinvenciju dolazi tek u 50-im godinama, kada su ponovna prilagođavanja često neophodna za drugu fazu životnog putovanja. Najbolji način za donošenje izbora je započeti sa čistim papirom i novim poglavljem.

Razvoj sudbine ne sme biti vođen strahom od povređivanja drugih ljudi. Ako naučimo da budemo verni sebi, to je način da izbegnemo strah od nanošenja povrede ili osećaja krivice. Nažalost, veze nisu uvek lepo uravnotežene kreacije i stoga je neizbežno osećanje bola prilikom donošenja odluka.

Savetujem da zastaneš i razmisliš o sebi, a ne da provodiš dragoceno vreme pogrešno verujući da je ključ sopstvene sreće odabir između dva muškarca. Ključ zadovoljstva leži u nama. Oslobodi se izbora i možda ćeš biti iznenađena osobom koju otkriješ.

Video: Ako ste skloni švrljanju, svog para tražite među ovim pripadnicima Zodijaka. Sve praštaju!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. decembar 2020 | 20:43

    Svirale su dve gitare ispod jedne lipe stare svirala su dva drugara pesmu sto im dusu para. ❤️ Noc je pesmu nosila kao da joj daja krila da je cuje jedna zena njoj je pesma namenjena. ♥️ Zvali su je da izadje da se negde s njima nadje skim ce dalje da odluci obojicu da nemuci. ♥️ Da im kaze koga voli pa nek' samo jednog boli nesrecni su tuzna lica jer je ljube obojica. ❤️ Svirale su dve gitare ispod jedne lipe stare odavno je ponoc prosla a draga im nije dosla. ❤️ Kad je bilo vec da svane izrekose obecanje zasto da nam stvara tugu nacicemo ljubav drugu.

  • DDF

    21. decembar 2020 | 22:21

    Kolilko sam procitao i shvatio...psiholog bi voleo da"uleti"kao treci i izbaci dvojac iz"igre"...😄😄😄

  • Za..

    21. decembar 2020 | 23:10

    Tebe je samo trojka spas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA