≫ 

Zdrave veze započinju već na prvom sastanku: Obratite pažnju na ovih 5 signala

Da li ćete sa nekim ostvariti kvalitetan partnerski odnos ili ne, može da se vidi već na početku

  • 2
Muškarac čovek žena devojka poljubac Foto: Shutterstock

Ko zna koliko puta ste čuli da prvi sastanci nisu velika stvar. To je tačno, ali samo donekle. Prvi izlasci sa osobom koja vam se dopada trebalo bi da budu zabavni i da vam pruže priliku da jedno drugo bolje upoznate.

Ali, prvi sastanci su takođe i prilika da otkrijete mnogo toga o "drugoj polovini". Postoje signali koji ukazuju da li će vaša veza, ako se razvije, biti zdrava ili ne.

Stručnjaci za veze izdvojili su 5 znakova na koje bi trebalo da obratite pažnju kad prvi put izađete sa osobom koja vam se dopada, a koji pokazuju da vam se smeši zdrava veza.

1. Iskrenost

Najvažniji deo svake zdrave veze je iskrenost. Znanje da partneru možete da kažete bilo šta, ali i on vama, je od posebne važnosti, jer to je osnov za dobar i kvalitetan odnos. Čak i ako dođe do svađe, iskrenost je i dalje važna.

Ako odete na sastanak rešeni da nešto krupno prećutite, u startu ćete potencijalnu vezu osuditi na propast. Dakle, budite iskreni. U suprotnom, veza bi mogla da doživi krah i pre nego što započne.

Par kafa razgovor dnevna soba stan kuća žena muškarac Foto: Shutterstock

2. Transparentnost

Iz mnogih razloga ponekad ne pokazujete svoje "pravo ja". Ako tako nešto radi i "druga strana", eto savršene prilike za onaj grozni rasplet - da se oboje iznenadite i duboko razočarate kad "pravo ja" izbije na površinu.

Dakle, budite transparentni. Ako mislite da to nije mudro, zapitajte se koliko će realno vaša veza trajati "kad maske padnu".

3. Hemija

Upoznate nekoga preko interneta i dogovorite se da se vidite, ali kad se sretnete shvatite da među vama "nema hemije" u onoj meri u kojoj ste očekivali? Svi vam kažu da idete na drugi sastanak, samo da biste videli da li će drugi put bolje.

Nemojte olako odustajati i dići ruke posle prve zajednički popijene kafe samo zato što vas potencijalna "druga polovina" nije "oborila s nogu". Izađite bar još jednom i pustite stvari da se razvijaju svojim tokom. Možda ste vi bili previše "stegnuti" prilikom prvog izlaska, možda se to desilo i "drugoj strani"... Psiholozi kažu da prevelika strast u početku nije garant dugotrajne, stabilne i zdrave veze.

Ljubav Foto: Pixavay.com

4. Veza

Da, hemija je neverovatna stvar, ali nije jedina stvar koju je važno imati na prvom sastanku. Takođe je važno imati konekciju. Obostrana hemija će rasplamsati požudu, ali neće biti garancija za ispunjenje očekivanja.

Konekcija i veza podrazumevaju ista interesovanja, slične poglede na život - ovo vam omogućava da osetite i razumete jedno drugo. Ako vam se senzibiliteti poklope, ovo se može pretvoriti u trajan odnos.

5. "Crvene zastavice"

Ne "gurajte pod tepih" ono što vam se ne dopadne na prvom sastanku - prihvatite to. Ako vidite "crvene zastavice", nemojte žmuriti.

Niko od nas nije savršen. Bitno je samo da prihvatite nesavršenosti "druge strane" i vremenom shvatite da li se one uklapaju u vaš mozak zdrave partnerske veze. Možete da nastavite da izlazite sa osobom koja vam se dopada, ali ne zaboravite da držite te "crvene zastavice" ispred i u centru dok mislite o budućnosti.

Obično prve sastanke smatrate laganim i zabavnim, ali su i sjajni pokazatelji kako bi zdrava veza mogla da izgleda u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. januar 2021 | 20:00

    Zdrava veza se vidi tek na kraju po gidinama braka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA