≫ 

"Moj verenik je vrlo ćudljiv i težak za život, volim ga, ali razmišljam da otkažem venčanje"

Šta kad zavolite nekoga, a onda počinjete da uviđate njegove loše osobine?

  • 0
Brak, bračna svađa, razvod, muž, žena, kuhinja Foto: Shutterstock

Nakon razvoda teško je upustiti se u novu vezu, posebno ako iz prethodnog braka imate decu. Naročito je teško izbalansirati odnos i zasnovati novu porodicu u ovakvoj situaciji u kojoj je potrebno mnogo razumevanja i kompromisa.

Dodatni ometajući faktor može biti dugogodišnja usamljenost, a zatim pojavljivanje osobe sa kojom se čini da možete podeliti ostatak života. I, kako obično biva, s početka je sve idilično, a onda na površinu isplivaju neki detalji koje ste prevideli i shvatate da partner nije baš savršen.

Suzana (42) je iznela detalje svoje veze u kojoj nije najsrećnija, i obratila se za savet psihologu.

Nesrećni ljubavni par, bračni, muž, žena, devojka, dečko Foto: Shutterstock

- Imam 42, a on 44 godine - kaže Suzana. - Upoznali smo se pre godinu i po. Osećala sam se predivno što sam nekoliko godina posle razvoda konačno upoznala nekoga sa kim sam "kliknula" odmah. Zaprosio me je na moj rođendan pre tri meseca i odredili smo datum venčanja. I sve bi to bilo divno, da nisam shvatila koliko je moj verenik zapravo težak i ćudljiv po prirodi...

Suzana ima dvojicu sinova od 12 i 8 godina. Žive samostalno, a njen verenik im se pridružuje vikendom. Novogodišnji praznici za nju su, kaže, bili posebno razočaranje:

- Igor voli da sprovodi svoja pravila i sve mora da bude besprekorno. Ja sam mnogo opuštenija. Volim čistu kuću, ali ne brinem ako nije sve na svom mestu. Njega to užasava. U nekoliko navrata smo pokušavali da pričamo, ali on se istinski uvredio, odbijajući da razgovara na tu temu.

Njegovoj verenici takvo ponašanje izgleda detinjasto.

- Moji sinovi nisu bili srećni kad nije hteo sa njima da razgovara, a stariji sin sada kaže da mu se ne sviđa moj dečko. Igor želi da se odreknem svoje kuće i preselim u njegov veći dom. Ne želim da pogrešim i pitam se da li da zadržim svoju kuću, umesto da je prodam, jer moram negde da se sklonim ako nas dvoje ne budemo funkcionisali kao porodica. Razmišljam i o tome da otkažem venčanje. Volim svog verenika, ali ne znam da li možemo da budemo srećni - ispričala je Suzana.

Odgovor psihologa:

U ovoj vezi niste samo vas dvoje. Vaši dečaci dolaze kao "deo paketa" i njihove potrebe su takođe važne.

Provesti vikende zajedno, a zatim se vratiti odvojenom životu nije isto što i postati porodična zajednica 24/7.

Slušajte svoj instinkt, jer biste u suprotnom mogli da završite u nesrećnom braku i sa problematičnom decom. Recite svom vereniku kako se tačno osećate i čujte šta on ima da kaže. Treba da zna kako ste se osećali za doček Nove godine,

Ako niste sigurni u bilo koji aspekt udaje za ovog muškarca, odložite venčanje i dajte sebi više vremena. Ako ćete zajedno stvarati srećnu porodicu, onda oboje treba da napravite kompromise.

Video: Džej Lo prošetala dijamante od 9.000.000 dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA