• 9

Prijateljstvo posle raskida: Da li je moguće održati dobar odnos sa bivšim partnerom?

, Telegraf

Šta vi mislite?

  • 9
ljubav, muškarac, žena, veza

Foto: Pixabay

Kada se jednom zaljubite u nekoga, u vama nastaje osećaj brige i nežnosti prema toj osobi. I bez obzira na to kako se vaša veza završila, ta osećanja nikada ne nestanu u potpunosti.

Iako možda ne želimo to da priznamo, ali često će u nama ostati tračak te ljubavi.

Izraz "samo prijatelji" podrazumeva da možete biti prijatelj sa bivšim, a da pritom ne postoji seksualna privlačnost, nerešeni sukob i nelagodnost ili neprevaziđene emocije. Ali da li je ovo realna mogućnost?

Da li ljudi mogu da ostanu prijatelji posle raskida?

Nikada nećete biti "samo prijatelji" sa nekim s kim ste imali ljubavnu vezu, ali možete da ostanete u dobrim odnosima sa tom osobom.

Mnogo zavisi od toga kako se završila vaša veza.

Ako vam je momak slomio srce i udaljio se od vas, sigurno će biti teško ili gotovo nemoguće da postanete prijatelji posle toga.

U vezi u kojoj je poverenje narušeno, možda ćete morati jednostavno da se udaljite i prihvatite da vaš bivši partner više nikada neće biti deo vašeg života. Čak iako to znači da će raskid biti težak i bolan.

Da li postoji prijateljstvo posle raskida?

Glasajte

Važno je dati sebi vremena da prebolite vezu ako ste bili zaljubljeni. Morate da nađete vremena da ispitate i razmislite šta je bilo dobro u vezi kako biste mogli da krenete dalje i izlečite se od njenih negativnih posledica.

Kroz taj proces možete pronaći zdravlje i celovitost za sebe, i oprostiti vašem partneru zbog neprijatnosti zbog kojih je došlo do raskida. Oproštaj ne znači da bivšeg partnera morate da povratite u život već da iz raskida izađete celovito i srećno.

Ako je razlog raskida prevelika razlika u godinama ili različiti planovi u životu, raskid može da bude relativno bezbolan, bez ljutnje prema bivšem partneru.

ljubav, muškarac, žena, veza

Foto: Pixabay

Možete li ostati prijatelji sa nekim koga volite?

Opasnost prijateljstva posle raskida je ta što ćete, ako ljubav ostane vrlo jaka, možda zanemariti veće probleme zbog kojih ste prekinuli i lako ćete se vratiti u vezu koja vam, zbog određenih razloga, ne odgovara.

Nikada nećete moći da budete "samo prijatelji", jer je iza vas velika zajednička istorija. Morate da napravite pauzu i date vremena da vaše emocije oslabe.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    Veoma tesko. Uvek se jednom ugase emocije a drugom dodje il ne dodje iz d* u glavu. Sve je to individualno al vremenom shvatis da su to sve iste price ( da ne kazem drame ) . Samo se glumci menjaju .

  • Bixy

    Mnogo faktora je tu prisutno, ali više verujem u "ne" nego u "da".

  • Lejla

    Ne ide to, ne ide to, posle ljubavi ne možemo biti prijatelji...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima