≫ 

"Ne pretite partneru razvodom, time nećete postići ništa": Poučna priča jedne novinarke

Udala se za stranca, i ubrzo shvatila da ni sebe ne poznaje

  • 0
Nesrećni ljubavni par, bračni, muž, žena, devojka, dečko Foto: Shutterstock

- Suprug i ja smo se venčali u Las Vegasu 2004. godine, samo tri nedelje nakon što smo se upoznali: porodica i prijatelji mislili su da smo ludi, ali bili smo jako zaljubljeni i nismo želeli da čekamo ni minut - podelila je novinarka Laura Birks na portalu Your Tango svoje bračno iskustvo i mišljenje o tome zašto partneri ne bi trebalo da neprestano prete jedni drugima razvodom, ma koliko im odnos bio problematičan.

Ona i njen suprug su se, kako kaže, venčali u prelepoj, ali praznoj kapeli u hotelu u Vegasu, ali njima to uopšte nije bilo važno.

- Nije mi bilo bitno što nisam znala kako da izgovorim svoje novo prezime, niti da li ima neke kućne ljubimce i da li ih uopšte želi, a kamoli da li želi decu - kaže majka petogodišnjih blizanaca o počecima braka kada je i njemu i njoj bilo stalo samo da budu jedno pored drugog.

U braku sa strancem

Međutim, Laura priznaje da oni nisu ni slutili koliko brak može biti težak.

Idila između njih nestala je kad su shvatili da se uopšte ne poznaju. Otkrili su neke stvari jedno o drugom koje ljudi samo mogu da saznaju kada neko vreme već žive zajedno.

Pored toga, Laura nikada nije spomenula svom mužu koliki problem ima sa poverenjem i koliko joj je teško da se otvori pred drugima.

- Stalno smo se brutalno svađali, pa bismo bili na ivici fizičkog obračuna, i počela sam redovno da mu pretim razvodom. Moj muž se obično svega seća, pa mi je rekao da sam te godine od njega tražila razvod samo 12 puta  - rekla je. Na kraju nisu proslavili ni prvu godišnjicu venčanja. Umesto toga sedeli su za kuhinjskim stolom i razgovarali o tome kako dalje.

Devojka, momak, mladic, par, raskid, problem, svadja Foto: Shutterstock

- Tada smo odlučili da se razvod više neće pominjati u našoj kući - prisetila se. Oni su smatrali da nema smisla da neprekidno pretimo odlaskom osobi kojoj smo obećali da ćemo proživeti život zajedno.

Oboje su mnogo radili na sebi i njihovoj vezi, dok konačno nisu stekli jasnu sliku zajedničke budućnosti.

- Pretpostavili smo da svi naši nesporazumi potiču iz činjenice da ne znamo neke sitne detalje jedni o drugima, ali ispostavilo se da jednostavno nismo znali mnogo o sebi, ni on ni ja - rekla je Laura.

- Nije uvek lako, ali brak nije lak. Tokom našeg odnosa mi smo odrasli zajedno - rekla je Birks, a sada je iza njih 12 godina braka i dvoje dece. Bračni par i dalje svakoga dana radi na svom odnosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA