Kako da ostavite dobar utisak na prvom sastanku? Ove teme nikako ne započinjite

Pravila pri upoznavanju kojih se treba držati

  • 1
Sastanak, dejt, par, ljubav

Foto: Freepik.com

Ponekad je teško uspostaviti balans ako ste u potrazi za kvalitetnim partnerom i zdravim odnosom. Socijalna i emocionalna inteligencija igraju važnu ulogu u uspostavljanju komunikacije i upoznavanju, ali i ostavljanju utiska na druge.

Posebno, ako ste bili previše vremena usamljeni ili, pak, povređeni u prethodnoj vezi, a rane nisu zacelile, možete već na prvom sastanku kiksnuti i upropastiti taj prvi trenutak. Zapravo, prvi utisak i impresija su najznačajniji, i od njih zavisi da li će neko želeti ponovo da vas vidi i stupi u emotivnu vezu sa vama.

Ovo su neke od kardinalnih grešaka koje pripadnici oba pola čine nesvesno i tako odbijaju potencijalne partnere, odnosno partnerke već na prvom dejtu.

Ljubav

Foto: Freepik.com

1. Razgovor o intimnim odnosima

 

Osim ako niste u potrazi za avanturom na jednu noć, razgovor o seksu već na prvom sastanku može da deluje odbojno za vašeg sagovornika. Ma koliko da živimo u modernom društvu liberalnih shvatanja, teško je prihvatljivo iznositi otvoreno najintimnije želje ili praviti erotske aluzije prilikom prvog susreta.

Iako su "varnice" možda već u vazduhu, ostavite da se neke teme naslućuju i čitaju između redova.

2. Finansije

 

Ne zaboravite da niste došli na poslovni intervju. Pričati o problemima na finansijskom polju jednako je kao i isticanje vašeg materijalnog statusa; to dovodi do dve pogubne krajnosti - ili ste "jadnica" u očima sagovornika ili ste neko ko "kupuje ljubav".

Da li želite da izazovete sažaljenje ili da ostavite utisak bahate osobe koja svoju vrednost meri postignutim poslovnim rezultatima - dobro razmislite pre nego što započnete temu o novcu.

Ljubav i moda

Foto: Freepik.com

3. Previše priče

 

Ako previše razgovarate i ne dozvoljavate sagovorniku da se predstavi, rizikujete da vas više nikada ne poželi u svom prisustvu. "Ja i samo ja", tema je koja može biti iscrpljujuća i dosadna, ma koliko druga strana želela da sazna što više o vama.

Ne zaboravite - vidite se prvi put, razgovor bi trebalo da bude interaktivan i dvosmeran, opuštajuć, tako da vam oboma bude prijatno. Svaki akcenat na sopstvo je kontraproduktivno i egocentrično.

4. Ne hejtujte

 

Ovo je ljubavni sastanak, dejt na kome bi oboma trebalo da bude prijatno. Već se svi dovoljno nosimo sa teretom svakodnevnice, pa zamislite da takav osećaj prenesemo i u odnos koji treba da bude ventil i beg od tekućih problema.

Nije sve tako crno; ako vam se dopada sagovornik, dovoljno je da se fokusirate na njega i podelite neke smešne ili zabavne situacije iz života. Ne komentarišite nikoga u negativnom kontekstu, jer ne znate stav druge strane.

momak devojka sreća veseli ljubavni sastanak

Foto: Freepik/ Halayalex

5. Nikako ne pominjite bivše

 

Naravno da ćete se u priči dotaći prošlosti i da će vašeg potencijalnog partnera, ukoliko se stvori hemija, interesovati kako funkcionišete u vezama. Sve to možete "upakovati" u opštu priču informativnog karaktera, a mudri će ovo iskoristiti kao "uputstvo za upotrebu" i suptilno izraziti za šta nisu spremni.

Nije neophodno pričati o bivšima, a još je manje potrebno osuđivati ih. Izdvojte neke detalje i događaje iz bivših veza, ali ne pominjite osobe i imena.

Da biste znali da je prvi susret protekao zadovoljavajuće, odgovorite sebi na pitanja poput: Da li ste se prijatno osećali? Jeste li se smejali? Osetili hemiju? Imate slične stavove i shvatanja?

Ne zaboravite, na prvom sastanku niste potpuno upoznali osobu; prvi sastanak je samo smernica i preduslov za eventualne buduće spojeve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. februar 2021 | 18:46

    Kako god se trudili da ostavite dobar utisak na prvom sastanku treba da budete na prvom mestu lopov zenskog srca i baron mithauzen jer zene vole da se lazu ,jer mnogi su zavedene i udale se na lazima to mogu mnoge da potvrde svremenom kroz zivot da nije sve ko na prvom sastankuu😉,tako svi smo mi lopovi ,samo svako na svoj nacin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA