Preljubnika može da otkrije samo jedna rečenica: Da li ste je skoro čuli od dečka ili muža?

Otvorite oči i pratite "crvene zastavice"

  • 2
Muškarac sa devojkom gleda drugu devojku, Ljubomora, Trojka, Zavođenje, Preljuba, Odmeravanje Foto: Shutterstock

Malo je stvari koje ugrožavaju vezu poput varanja, ali za neke parove je prihvatljivo uverenje da je povremeni flert sasvim u redu. Za mnoge od njih, pak, stvari počinju da se komplikuju onda kada broj "crvenih zastavica" koje upućuju na prevaru počne nezaustavljivo da raste.

Dr Džon Majer, licencirani klinički psiholog, otkriva da postoji jedna "crvena zastava" u vezi koju ne bi trebalo da ignorišete, a dolazi u obliku pitanja koje je voljena osoba nedavno počela da vam postavlja.

Ako je naprasno interesuje vaš dnevni raspored obaveza, onda postoji osnov za sumnju da vas vara.

Ipak, prema rečima Majera, ovo pitanje ne bi trebalo odmah to pripisati neverstvu, bez dodatnih dokaza. Ali, upozorava on, ipak nije isključeno da bi ovo pitanje moglo da bude taktički potez partnera kako ne bi doveo sebe u situaciju da bude uhvaćen.

Naravno, ne postoji nijedan jedini znak koji vam može definitivno reći da li vaš partner vara, osim ako ga ne uhvatite "na delu" ili sam to ne prizna. Ipak, obratite pažnju na već pomenute "crvene zastavice" koje mogu da ukažu na preljubu.

1. Odjednom se oseća neprijatno u krugu svojih prijatelja

Partner koji vara može pedantno da sakrije tragove preljube od vas, ali će biti manje oprezan u društvu svojih prijatelja. Možda će im se čak i poveriti u vezi sa svojim "poduhvatima" van zvanične veze.

Prijatelji na kafi u kafiću, kafa Foto: Shutterstock

Iz tog razloga, postoji velika šansa da prijatelji vašeg partnera možda znaju pre vas da ste prevareni. Ovo može da stvori veću distancu između vas i užeg kruga prijatelja vašeg partnera, jer oni znaju nešto što vi ne znate.

Preljubnik takođe može da se oseća neprijatno kada insistirate da se zajedno vidite sa njegovim prijateljima. Razlog je jednostavan - strah ga je da će biti "provaljen".

2. Optužuje vas da varate

Možda zvuči kontradiktorno, ali stručnjaci kažu da će preljubnik početi da optužuje svoju "drugu polovinu" za prevaru kako bi umanjio sopstvenu krivicu.

- Ovo može biti način da preljubnik skrene krivicu sa sebe, a takođe i da izgleda kao neko ko zaista ceni vernost i nikada ne bi prevario - kaže Suzana Vejs, sertifikovani seksualni psiholog i ljubavni trener.

3. Ne može da se seti šta vam je rekao

Ako vaš partner iznenada počne da vam govori stvari dva puta ili da ih izostavlja, možda je signal da vas vara, kaže Vejs. To je zato što ako je započeo razmenu intimnih misli s nekim novim, možda će imati problema sa praćenjem onoga o čemu ste već razgovarali.

Preljuba Foto: Pixabay.com

- Ako počne da pita: „Jesam li ti već rekao?“, postoji razlog za zabrinutost. Možda vam se manje poverava jer je pronašao novu osobu sa kojom deli intimu - kaže Vejs.

4. Telefon i laptop sa lozinkom

Ako neko vara, postoji šansa da na njihovim digitalnim uređajima postoji trag. Bez pribegavanja "njuškanju" koje bi vas moglo dovesti na "vruću stolicu", možda ćete dobiti sve potrebne informacije posmatrajući njihovo ponašanje.

- Kad počnu da varaju, ljudi koriste svoje telefone i računare češće nego ranije i čuvaju ih kao da im život zavisi od toga - upozorava dr Robert Vejs za Psichology Today.

- Ako telefon i laptop vašeg partnera nikada ranije nisu zahtevali lozinku, a sada je aktivirana, to nije dobar znak. Ako vaš partner iznenada počne svakodnevno da briše tekstove i briše istoriju pregleda, to takođe nije dobar znak. Ako vaš partner nikada ne ispušta telefon iz ruku, čak ni kada krene u kupatilo, trebalo bi da posumnjate da vas vara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA