Taktike koje žene najčešće koriste da pobede konkurenciju: Muškarci ocenili koje su najuspešnije

Istraživači su se bavili taktikama koje žene koriste kako bi se rešile konkurencije dok osvajaju momka na koga su se namerile, a onda su pitali pripadnike "jačeg pola" koji stilovi su im prihvatljivi

  • 1
foto Pixabay foto Pixabay

Žene, kada osete konkurenciju, čine razne stvari kako bi “sačuvale” muškarca koga su namerile da osvoje, ali i otarasile se suparnice.

Istraživači su se bavili taktikama koje žene koriste kako bi se rešile konkurencije dok zavode muškarca. Došli su do saznanja da taktike mogu da budu uspešne, ali ne dugoročno.

Takmičarski flert je pojam koji označava flert kojim žena muškarcu za koga je zainteresovana želi da stavi to do znanja, ali da istovremeno drugim damama pokaže da je on “samo njen”.

Istraživanje koje je su sproveli američki Univerzitet Buknel i kanadski Sveta Marija, pokazalo je da to ponašanje ima gotovo sve karateristike ritualnog parenja kod životinja.

Taktike koje žene koriste

Istraživači su na uzorku od 91 heteroseksualne žene sastavili listu od 11 neverbalnih zavodničkih taktika koje dame koriste u takmičarskom zavođenju.

Te taktike žene koriste kada osete da imaju konkurenciju u pokušaju da dobiju naklonost određenog muškarca, a njihova prvenstvena svrha je da privuku njegovu pažnju.

Taktike koje žene koriste tokom takmičarskog flerta:

  • Kontakt očima
  • Igranje u njegovom vidnom polju
  • "Bacaju" mu osmehe
  • Dodiruju ga
  • Smeju se njegovim šalama
  • Pozicioniraju se između muškarca i potencijalne konkurencije
  • Iskazuju gađenje prema konkurenciji (prevrtanje očima, mrštenje...)
  • Stoje tik uz tog muškarca
  • Grle ga
  • Povremeno zavode i druge muškarce
  • Mašu muškarcu kojeg zavode

Navedene taktike razlikuju se od onih koje žene koriste kada u blizini nema konkurencije.

Žene Foto: Pixabay/ilustracija

U drugom delu istraživanja, žene i muškarci ocenjivali su uspešnost ovih stilova.

Oba pola složila su se da od svih primenjenih taktika deluju: kontakt očima, grljenje, smejanje njegovim šalama, guranje između muškarca i konkurencije.

Koliko je takmičarski flert efikasan?

Rini En Rajan koja se bavi savetovanjem za flert i veze, veruje da takmičarski flert može imati i kontraefekte.

- Muškarci vole kada moraju da osvajaju ženu i može da ih zbuni ako zamenite uloge. Onaj pravi će retko kada biti zainteresovan za takve žene gde umesto da je lovac, postaje lovina - objašnjava ona.

Dodaje i kako se žene, koje koriste gore navedene taktike, muškarcu mogu učiniti kao očajne i ističe da na taj način  neće pridobiti ni simpatije.

- Ako tražite trajnu ljubav, budite ono što jeste, najbolja verzija sebe, budite otvoreni i prijateljski raspoloženi - poručuje savetnica za veze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teodora

    30. april 2021 | 07:51

    Muskarac je lovac i jedino tako moze biti srecan ako je osvajao a ne ako mu se servirala sama. A zena koja se trudila da dobije moze muskarca i pobedi konkurenciju morace ceo zivot da se trudi da bi to zadrzala a to ce joj vremenom dosaditi jer ce se on svakako ohladiti. Pametne zene se daju samo onima koji su se borili za njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA