Veza ili avantura: Pravilo 10 sastanaka otkriva da li je muškarac zaljubljen ili se igra sa vama

Istraživanja pokazuju da je za započinjanje stabilne i ozbiljne veze potrebno bolje upoznavanje pre nego što nekog zvanično predstavite kao svog partnera

  • 1
dan zaljubljenih, veza, ljubav, momak, devojka, baloni, cveće Foto: Freepik/freepic.diller

Dilema da li ste u ozbiljnoj vezi ili je to samo avantura je česta za sve parove, naročito na početku priče.

Svi ste slušali o ljudima koji su već na prvom sastanku bili intimni i to se pretvorilo u vezu koja traje do kraja života.

Međutim, istraživanja pokazuju da se to ne događa često i da je za dugovečnost i ozbiljnost nekog odnosa potrebno mnogo više.

Agencija za ispitivanje javnog mnjenja „Ipsos“ sprovela je istraživanje u kome je anketirala 1.000 osoba, starijih od 18 godina kako bi došli do podataka koliko je sastanaka potrebno da bi neka veza postala "ozbiljna".

Rezultati su pokazali da 39 odsto učesnika smatra da su potrebna tri meseca da biste mogli da smatrate da ste u stabilnom odnosu sa voljenom osobom.

Ako se viđate jednom sedmično, to bi značilo da je potrebno 10 do 12 sastanaka da vaša veza i zvanično bude definisana.

I pored toga što je veliki broj ispitanika rekao da je to period od tri meseca, nekima je, naravno, potrebno i manje vremena.

Striktna pravila, ipak, ne postoje i sve je individualno i zavisi od emocionalnog razvoja dvoje koji ostvaruju vezu.

Neki stručnjaci za veze smatraju da je za ozbiljnu vezu potrebno da parovi ne spavaju zajedno do trećeg sastanka. To daje osećaj sigurnosti da ni jedno ni drugo ne moraju da brinu da će odmah posle intimnosti biti napušteni.

Drugi, pak, koriste pravilo „pet sastanaka“ koje ima dva tumačenja. Prvo je da bi žena trebalo da odloži intimnost s muškarcem do petog sastanka, a drugo da bi peti sastanak mogao da se smatra momentom ozvaničenja veze, tako što će se partneri o tome usaglasiti.

Ono što je bitno, ne bi trebalo vršiti pritisak da to bude baš tada, ako obe strane nisu saglasne i ako jednom od partnera treba više vremena.

Romantika, Božić, ljubav, vino, izlazak, zaljubljeni par, šampanjac Foto: Shutterstock

Pravilo 10 sastanaka

Slično pravilima tri i pet sastanaka, pravilo 10 susreta označava koliko puta bi trebalo da se vidite pre nego što osobu s kojom izlazite predstavite svom okruženju kao dečka ili devojku.

Ovo nije pravilo da se morate zaljubiti baš posle 10 spojeva. Ovo pravilo znači da će muškarci najverovatnije poželeti vezu sa ženom sa kojom su izašli 10 puta. To ne podrazumeva da ste zajedno u društvu drugih išli na kafu, već da ste izlazili samo vas dvoje.

Većina muškaraca, baš kao i žena teži ozbiljnoj vezi, ali njima je potrebno više vremena za uspostavljanje bliskosti, a 10 sastanaka je sasvim dovoljno da se „otvore“, ako imaju nameru da odnos uozbilje.

Ako ga ne zanimate, on će prestati da vam se javlja, ali ako vas pozove na 10 sastanaka budite sigurni da se zaljubio ili da je na dobrom putu.

Kada malo bolje razmislite, to ima smisla. Zašto bi neko uletao u vezu, a da nije „ispitao teren“? Za ozbiljnu vezu potrebno je, ipak, neko vreme provesti zajedno.

Ukoliko želite stvarno stabilan i zdrav odnos ne žurite ni sa fizičkim intimiziranjem, preporučuju stručnjaci za veze. Dajte i sebi i drugoj strani dovoljno vremena da se bolje upoznate.

Ako uspete da izađete 10 puta zajedno, a da vas ne povedu strast i početna hemija, sagledaćete drugu osobu jasno i objektivno i bićete načisto da li vam odgovara za partnera.

I ne zaboravite – uvek dame biraju, a momci pristaju.

Ljubav Foto: Freepik

10 znakova koji ukazuju da će se vaš odnos pretvoriti u ozbiljnu vezu

1. Poziva vas u izlaske umesto da sedite kod kuće

2. Ostaje u kontaktu s vama između sastanaka

3. Upoznaje vas s kolegama, prijateljima i porodicom

4. Počne da govori u množini "mi" i "naše" umesto "ja"i  "moje"

5. Može da čeka na intimnost bez pritisaka sve dok ne budete spremni

6. Zanima ga sve u vezi vas i vašeg života

7. Pokušava da bude tu za vas bilo da vam popravi slavinu koja curi ili da vas sasluša o problemu na poslu

8. Objavljuje vaša zajedničke momente na društvenim mrežama

9. On je taj koji češće od vas inicira sastanke

10. Spreman je da sa vama definiše odnos i predstavlja vas kao svoju devojku

Prema istraživanjima, ispostavilo se da su parovi koji su pre nego što su ozvaničili vezu izašli na 10 sastanaka, imali kvalitetnije odnose i duže ostali zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA