Venčanje na otvorenom: 3 najčešće greške koje mladenci prave, a mogu da im upropaste najvažniji dan

Popularnost ovakvih ceremonija znatno se povećala za vreme pandemije, jer su događaji na otvorenom sigurniji od okupljanja u restoranima

  • 0
Venčanje, mladenci, brak Foto: Pixabay

Venčanja na otvorenom oduvek su bila popularan izbor za buduće bračne parove. Ovakva venčanja odaju utisak ležernosti i daju opuštajući osećaj u kom uživaju mladenci i njihovi gosti.

Popularnost venčanja na otvorenom znatno se povećala za vreme pandemije, jer su događaji na otvorenom sigurniji od okupljanja u restoranima.

Međutim, organizacija ovakvog venčanja nije lak posao, jer postoji pregršt faktora na koje parovi ne mogu da utiču. Kiša, vetar, kao i prejako sunce mogu omesti dugo planirani dan i zato je važno imati rezervnu opciju koju mladenci često izbegavaju, jer je njihova privobitna zamisao vezana za venčanja na otvorenom.

Savetnici za venčanja budućim mladencima predlažu da detaljno i pažljivo razmotre sve opcije, pre nego što se odluče na venčanje na otvorenom.

Postoji nekoliko grešaka koje parovi prave prilikom odluke o venčanju na otvorenom, a ovo su 3 najčešće.

1. Ne postoji rezervni plan

Šta ćete ako padne kiša? Ona bi u potpunosti mogla da upropasti najvažniji dan u životu. Upravo zbog toga bi trebalo da imate drugu opciju, za svaki slučaj. Mnogi mladenci se odlučuju da ceremonija bude napolju, a svečani ručak unutra.

Dodatni savet budućim mladama je da zbog vetra izbegavaju lake tkanine za venčanicu kao što su šifon i svila.

Venčanje, blato, prljave blatnjave cipele Foto: Shutterstock

2. Ozvučenje nije bitno

Akustika možda nije prva stvar na koju mislite kada planirate venčanje, ali je i te kako važna. Ako svoje venčanje organizujete na otvorenom, mikrofoni su neophodni. 

3. Ne obraćaju pažnju na dekoraciju

Jedan od bonusa venčanja na otvorenom je to da je priroda oko vas, što smanjuje potrebu za dekorisanjem. Ipak, morate nešto i da uradite kako biste prostoru u kom izgovarate sudbonosno "da" dali svečaniju notu.

Najvažnije je da odaberete detalje koji se prirodno uklapaju u ambijent. Na primer, lampicama ukrasite drveće i kada padne noć, dobićete sjajan efekat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA