• 1

4 istine koje pomažu da ne razmišljate o bivšem: Samo ovako ćete preboleti staru ljubav

, Telegraf

Ako je raskid bio neočekivan, može se desiti da se "zaglavite" u prošlosti

  • 1
Usamljenost, razmišljanje, misliti, žena

Foto: Pixabay

Ružičasta sećanja o bivšem partneru i prethodnoj emotivnoj vezi mnoge ljude koče da razmišljaju o budućnosti, ali i da budu prisutni u sadašnjem trenutku. Koliko god truda ulagali da život opet uzmu u svoje ruke, to se vrlo često ne dešava.

- Neke partnere zaboravimo već sledećeg dana, a o drugima razmišljamo mesecima, pa čak i godinama - objašnjava psihoterapeut Džoen Liz.

- Ukoliko primetite da su vaše misli preokupirane razmišljanjem o bivšem, setite se šta je bio razlog vašeg raskida i analizirajte ga. 

Kada razmišljanje postaje problem?

Iako je povremeno razmišljanje o bivšem normalno, važno je obratiti pažnju na to kako te misli utiču na vaš život i emocije. Ukoliko razmišljanje o prethodnoj vezi utiče na vaše trenutno emotivno stanje, možda će vam biti od koristi da razmislite zašto je ta osoba ostavila toliko trajan efekat na vas.

- Ovakve stvari ne bi trebalo da shvatate olako, jer preterano razmišljanje o nekome dovodi do deprisije i opsesije. Kada shvatite da je ono problem a ne zaštita, onda možete da radite na tome - navodi Liz.

Video poziv, raskid, tuga, tužna devojka, zabrinuta devojka

Foto: Shutterstock

Ona izdvaja 4 stvari koje bi trebalo imati na umu svaki put kad pomislite na bivšeg.

1. Postoji razlog raskida

Ako je vašoj vezi došao kraj, za to sigurno postoji dobar razlog. Kada vam se desi da razmišljate o partneru ili pomirenju, setite se šta je bio razlog vašeg raskida.

Pokušajte da se opet stavite u tu situaciju i razmislite da li biste ponovo mogli da prolazite kroz isto.

2. Sprečava vas da nastavite dalje

Ukoliko živite u prošlosti, to zaustavlja svaki vaš napredak. Razmišljanje o tome šta radi i praćenje na društvenim mrežama, sprečićete samo ako nastavite sa svojim životom.

3. On nije onakav kakvim ga zamišljate

Idealizovanje partnera je karakteristično za period zaljubljenosti i početak veze. Emocije i leptirići u stomaku vam ne dozvoljavaju da posmatrate stvari iz realnog ugla. Skloni smo da neke mane, iako ih identifikujemo, umanjimo i "gurnemo pod tepih".

4. Stvarate lažna sećanja

Raskid je u većini slučajeva bolno iskustvo. Ali, kako vreme prolazi, loše stvari se zaboravljaju, a na površini ostaju samo one dobre. Zbog toga se neki ljudi požele da se vrate bivšem, ali zapamtite da to nije prava slika vaše veze.

Video: Sa ovim devojkama Zodijaka veza je kao san, a evo sa kim vas čeka pakao

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanste

    Ako je seks bio izuzetan uvek ćeš ga se sećati i spominjati i žaliti što je kraj 😂🤣😜😅

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima