≫ 

Čovek koji boluje od Alchajmera ponovo zaprosio svoju ženu: Njen potez je rasplakao hiljade ljudi

Bolest je uticala na to da Piter zaboravi da je već 12 godina u braku sa Lisom

  • 2
Peter Marshall Lisa. Alchajmer Foto: Facebook/Oh Hello Alzheimer's

Piteru Maršalu (56) dijagnostikovana je Alchajmerova bolest pre nekoliko godina. Bolest je, nažalost, izbrisala mnoga Piterova sećanja, pa i ono da se kad je imao 44 godine venčao sa Lisom.

Lisa i Piter često prelistavaju albume sa slikama; Lisa to radi po preporuci lekara koji joj je posavetovao da će se Piter tako duže sećati života pre Alchajmera. Dok su jednog dana gledali na TV- u svoje venčanje, Piter je odlučio da ponovo zaprosi svoju suprugu.

- Hajde da uradimo to - predložio je Piter svojoj supruzi.

Lisa je bila zbunjena, jer nije mogla ni da pretpostavi da on nije prepoznao ni nju ni sebe na snimku venčanja.

- Piter je pokazao na televizor, i pitao me da se ponovo udam za njega. Imao je veliki osmeh na licu, a ja sam bila tužna jer sam shvatila da on ne zna da smo već u braku, kao i da ne prepoznaje ni sebe ni mene na snimku koji smo gledali - prepričava Lisa.

Ali, nije htela da razočara muškarca kojeg voli. Kako Lisina kćerka iz prvog braka radi kao organizator venčanja, majka ju je zamolila da organizuje novo slavlje za nju i Pitera.

Bračni par je uživao u ceremoniji i čak su obnovili zavete, ali nažalost, Piterova bolest napreduje tolikom brzinom da je prestao da se seća pojednih detalja sa drugog venčanja.

Međutim, za Lisu je to bio savršen dan i ona ga se vrlo rado seća.

- Nisam mogla da sanjam o boljem danu. Bilo je tako nestvarno i čarobno. Ne sećam se kada sam ga poslednji put videla tako srećnog - ispričala je ona.

Lisa dokumentuje Piterovo životno putovanje na Facebook stranici pod nazivom "Oh Hello Alzheimer's", gde deli teška i dirljiva iskustva sa ljudima koji takođe imaju nekog bliskog obolelog od Alchajmera.

Video: Ćerka je dozivala, ali ona nije reagovala, a onda joj je prepoznala glas i briznula u plač

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dara84

    17. jun 2021 | 21:11

    nije to dobro to ježalosno kad ne možeš da prepoznaš članove svoje porodice,a ni sebe negde sam pročitala da naučnici na prestižnim univerzetima istražuju hericium(panaceo),istraživanja koja se godinama, sprovode baš upravo kod pacijenata koji boluju od alchajmerove bolesti.ova gljiva odnosno hericium(panaceo)daje jako dobre rezultate.

  • Sexo

    17. jun 2021 | 18:30

    E to je jedino dobro kod Alchajmera, da je ne prepoznas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA