Dragoceni ljubavni saveti: Ako želite kvalitetnu i dugu vezu, usvojite ih što pre

Neke stvari nam je teško da prihvatimo kada nam drugi govore, a one se na kraju ispostave kao veoma tačne i korisne

  • 1
Muvanje, par, zaljubljenost, ljubav, žena, muškarac, flert Foto: Shutterstock

Nekada je stvarno teško saslušati i prihvatiti dobronameran savet, a pogotovo kada neko želi da priča o ljubavi.

Savete ćete u početku često ignorisati, ali vremenom će se ispostaviti da su za većinu, oni koji su vam ih delili, bili u pravu.

Zaista je teško ostvariti i održati kvalitetan ljubavni odnos, a ipak kada uspemo u tome, osećamo se kao na sedmom nebu.

Kako u svemu, tako i u ljubavi, greške su sastavni deo procesa učenja i zato ne očajavajte ukoliko još uvek niste savladali ovih 5 lekcija.

1. Dajte slobodu voljenoj osobi

Usled straha da ćete izgubiti voljenu osobu, često prelazite neke granice u ljubavi. Ukoliko strah stavite ispred emocija i razumevanja, gubi se poverenje u voljenu osobu i veza više nije zdrava. I što se više držite za taj strah, lakše ćete izgubiti partnera.

Bitna lekcija koju ovde naučite jeste da je najvažniji deo svake veze razumevanje i prihvatanje.

2. Cenite sebe

Ljudi često menjaju sebe, jer misle da će ih tako partner više zavoleti. Ali, zaboravljaju činjenicu da su tu osobu privukli baš zbog toga kakvi jesu.

Kako bi osetili ljubav bez koje život nema smisla, spremni su na sve moguće kompromise, a to im ruši samopouzdanje.

Nemojte dozvoliti da vaša unutrašnja osećanja i zadovoljstvo zavise od ljubavi partnera, već pronađite trajni izvor ljubavi u sebi. 

Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojka Foto: Shutterstock

3. Steknite samopouzdanje 

Ako ste i sami primetili da vam ponekad fali doza hrabrosti, vere u sebe, pozitivnosti i samopoštovanja, onda je vreme da poradite na svom samopouzdanju. Dobra vest je da se na samopouzdanju zaista može poraditi kada uklonite prepreke.

4. Naučite da verujete ljudima

Ova lekcija je možda najteža od svih. Puno puta vam se desilo da ste se prepustili nekome, a on vam je slomio srce. To međutim, ne znači da bi trebalo da se pretvorite u neprobojnu ljušturu koja neće dozvoliti nikome da joj priđe.

Bitna lekcija je da vremenom naučite da se loše stvari dešavaju, ali vi ćete i dalje verovati u neku novu pravu ljubav i prepustiti joj se.

5. U redu da budete emotivni i ranjivi

Praviti se da je sve u redu kada vam je srce slomljeno potpuno je pogrešno. U redu je plakati, gledati tužan ljubavni film i jesti slatkiše.

Morate sebi dati vremena da prebolite. Ljudi  često uveravaju sebe kako moraju da ostanu pozitivni. Međutim, prvo morate osetiti bolne i negativne emocije, kako biste posle određenog perioda krenuli dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vucibatinić

    26. jun 2021 | 08:40

    I najbitnije, ne budite balvani u krevetu, ko je nezadovoljan u sexu tražiće ga na drugoj strani, tako da sve ostalo tada pada u vodu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA