U kojim situacijama je opravdano slagati partnera: 4 teme koje bi trebalo da izbegavate

Ponekada male i "bele" laži nisu štetne za vezu

  • 7
nersećna veza, partner, svađa, momak, devojka Foto: Freepik/drobotdean

Laganje u vezi nije neobičan pojam zato što svi ponekad govorimo sitne, male laži. Setite se samo situacija kada ste nekom rekli da ste dobro, a zapravo se u vama lomilo bezbroj različitih emocija.

Ukoliko bi vam neko rekao da je laganje dobro za vašu vezu, da li biste mu poverovali? Svakako, svima je rečeno da je iskrenost najbolji temelj za srećnu i zdravu vezu. Međutim, nekada iskrenost može da dovedete do nepotrebnog sukoba i na taj način možete povrediti nečija osećanja.

To verovatno objašnjava zašto parovi ne govore istinu i lažu jedni druge u proseku tri puta nedeljno. Istraživači to nazivaju "varljivom naklonošću", jer potiče iz mesta duboke ljubavi i brige.

U stvari, većina se slaže da iznošenje malih "belih" laži iz pravih razloga zapravo može ojačati vašu vezu.

1. Izbegavajte temu o bivšim momcima

Normalno je da partner bude radoznao kada su vaše prethodne veze u pitanju. Ali, da li bi zaista trebalo da zna sve? U redu je da mu kaže kako se bivši momak zvao i neke površne stvari, ali nikako nemojte pričati o lepim, a ni o ružnim trenucima koje ste imali sa bivšim partnerom.

Otkrivanje previše detalja može da dovede do osećaja ljubomore i nesigurnost.

Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojka Foto: Shutterstock

2. Ukoliko imate tajnu simpatiju

Možda vam se nekada desilo da dok ste u vezi imate tajnu simpatiju. Međutim, to nije stvar o kojoj ne bi trebalo da pričate samo sa partner, već izbegavajte da i najbližoj prijateljici priznate to.

Simpatije koje se javljaju tokom veze su uglavnom prolazna stvar, tako da nema potrebe da emotivno uznemiravate partnera.

3. Ako ne volite njegove prijatelje

Skoro svi imaju nekog prijatelja svog partnera kojeg baš ne vole, ili bar ne simpatišu, i sa kim im druženje nikako "ne uspeva". Nije pogrešno da kažete partneru da vam određena osoba ne prija, ali nikako mu ne govorite da mislite da je njegov drugar iz detinjstva loš čovek.

Rasprava će nastati, a da niste ni trepnuli, a on će svakako nastaviti druženje s njim. Ukoliko ne podnosite njegove prijatelje, provodite više vremana sa svojim.

4. Ne sviđa vam se poklon 

Umesto da odbijete poklon, stisnite zube i zahvalite mu se. Trebalo bi da budete zahvalni na izdvojenom vremenu i novcu i naravno trudu koji je uložio kako bi vas učino srećnom ženom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. jul 2021 | 22:32

    Kad bi se govorila istina nijedna zena nebi se udala za sadasnjeg muza😉mala sala gde ima i malo istine😉a mozda i mnogo istine😂,nepostoje 100%iskreni ljudi,kad bi bili to,to bi bio treci svetski rat i ko zna koji po redu medju prijateljima,porodicom,partnerima,na poslu, itd....Gebels je odavno stvorio doktrinu o lazi i istini. hiljadu puta izgovorena laz postaje istina, tako svi smo mi istina i laz ,zavisno kako nas situacija prignjeci

  • Uvek

    4. jul 2021 | 07:13

    Znam kad me neko laze i to smatram nepostovanjem pobornik sam istine ma kakva bila

  • Cika Velja

    4. jul 2021 | 08:38

    Odsustvo istine je laz...a istina se ne da sakriti,to svi znaju...pa kad istina ispliva,e onda da vidim ove vase teorije o "belim lazima" i kako se pravdate istiinom...ili najpre opet lazima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA