Ljubav je bitna, ali ne potcenjujte ni humor: Čini partnere bliskijim i smanjuje stres

Da je smeh lekovit odavno je poznato, a to koliko ste srećni u emotivnoj vezi zavisiće i od zajedničkog uživanju u duhovitostima

  • 0
Žena zaprosila muškarca, prosidba, veridba brak ljubav prsten Foto: Shutterstock

Stručnjaci za veze i psiholozi tvrde da od toga da li ste sposobni se smejete sa partnerom zavisi i budućnost vaše veze.

Ništa ne smanjuje napetost kao dobra šala. Čak i kad ste ljuti na partnera, teško je biti namrgođen kad vam je nešto smešno.

Jedan od predznaka da ste par "na duge staze" je i taj da razumete i smejete se šalama onog drugog.

Većina ljudi će, kada ih pitate šta im je bitno kod partnera, među prve tri stavke navesti smisao za humor.

Evolucija se pobrinula da je sposobnost baratanja šalama jedna od najatraktivnijih osobina kod ljudi.

Jedno od osnovnih muških oružja u osvajanju žena je sposobnost da ih nasmeju od srca.

1. Humor je sjajna polazna tačka za vezu

Studije koje su rađene godinama pokazale su da žene radije daju broj telefona muškarcima kod kojih primete da su duhoviti.

Duhovit komentar odmah pokazuje inteligenciju, kreativnost, toplinu i ljubaznost. To su osobine koje svi volimo da vidimo kod "druge polovine".

2. Humor "miri" razlike među partnerima

Novim parovima humor može pomoći da prevaziđu bilo kakvu neugodnu situaciju tokom upoznavanja. Lakše je o svojim nesigurnostima i intimnim aspektima života razgovarati na lagan, duhovit način.

To može biti način i za konstruktivnu kritiku, bez bojazni da ćete povrediti partnera. Humor vam daje diplomatski imunitet.

Muvanje, par, zaljubljenost, ljubav, žena, muškarac, flert Foto: Shutterstock

3. Humor nam omogućava da lakše pređemo preko sukoba

Ništa ne smanjuje napetost kao dobro tempirana šala. Čak i kad ste ljuti na svog partnera, teško je biti namrgođen kad vam je nešto smešno.

Pošto se nasmejete i opustite, lakše ćete rešiti stvarni problem i neslaganje. Humor stvara prijatno okruženje u kome ste spremniji na kompromise.

4. Humor zbližava

Koliko god neobično zvučalo, šala i smeh zajedno su dokazani znakovi obostranog romantičnog interesovanja. Kada se smejete jedno sa drugim, zapravo stvarate pozitivnu vezu između vas.

Istovremeno stvarate i posebno razumevanje, kao i zajednički prostor sigurnosti i razigranosti. Odličan je osećaj kada vas partner razume i shvata vaše šale.

Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojka Foto: Shutterstock

5. Humor nam pomaže da lakše prebrodimo teška vremena

Poznato je da smeh smanjuje stres, podiže raspoloženje i čini nas otpornijim na bolesti. Zato je divno biti sa nekim ko uvek može da vas usreći smehom.

Posle dugog radnog dana, smeh s osobom koju volite dovoljan je da vas uteši i da smetnete s uma stvari koje su vas opteretile.

6. Humor pomaže paru da duže ostane zajedno

Parovi koji se zajedno smeju, pokazala su brojna istraživanja, ostaju zajedno. Bračni parovi većinom tvrde da humor ima pozitivan utiecaj na njihov brak.

Humor je važan instrument za održavanje veze, jer ima sposobnost rešavanja sukoba, pružanja utehe i stvaranja osećaja bliskosti među partnerima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA