"Ne zanima nas mišićavo telo": 6 najčešćih razloga zbog kojih žene stupaju u intimne odnose

Rezultati jedne studije pokazali su da će žene češće biti intimne sa muškarcem koji se dobro ljubi i voli da se ljubi

  • 6
Bračni par, zaljubljeni, momak i devojka, zena muškarac, vođenje ljubavi, strast, seks, sex, predigra Foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Teksasu je pokazalo da su ljudi u stanju da smisle čak 237 različitih razloga zbog kojih se upuštaju u odnose sa određenim partnerom.

Kada su žene u pitanju, izdvojeno je šest najčeščih, zbog čega se one odlučuju da stupe u intimni odnos sa muškarcem, uz to navedeno je i nekoliko saveta za suprotan pol, kako im se na najbolji mogući način prilagoditi.

1. Žele partnera koji se dobro ljubi

Studija čiji su rezultati nedavno objavljeni u časopisu Evolucijska psihologija pokazala je da će žene češće završiti u krevetu s muškarcem koji se dobro ljubi i voli da se ljubi, nego sa onim koji je dva tri puta poljubi u čelo. Ipak, nije sve tako jednostavno: muška definicija dobrog poljupca može se itekako razlikovati od one koju imaju na umu žene.

Nije važan samo položaj usana, jezika i ruku - njima ne ljubite, ali možete da pokvarite utisak previše grubim dodirom. Dakle, ženama odgovara ako se ljubite nežno i polako, uz lagano milovanje rukama, i to ne odmah na najosetljivijim mestima. I ne zaboravite na poljubac u rame, ruku, ili u leđa.

momak devojka veza zagrljaj poljubac Foto: Freepik/ lookstudio

2. Žele predanog partnera

Predanost muškarca je ključ motivacije za stupanje u odnose kod žena u svim dobima, pokazala je nedavno objavljena studija. Naravno, nema razloga za paniku, ne traže da im odmah stavite prsten na ruku. Naučnici kažu da je ženama, zapravo, važniji osećaj da se muškarac otvara prema njoj, nema tajni i pokazuje želju da ulaže u odnos.

Ukratko, ako delite sa ženom detalje iz svog intimnog života, time pokazujete da ste spremni i emocionalno da se upustite u odnos i da se trudite, što je dobar put ka fizičkom zbližavanju.

3. Žele nežnog partnera

Tople, prijatne i ne preterano grube i nasrtljive muške ruke bude sve nervne završetke na ženskom telu. Naučnici tvrde da žene najbolje reaguju na dodir ruke koja putuje brzinom između 1 i 10 centimetara u sekundi, dakle polako. I ne zaboravite da su osetljive tačke kod žena ne samo na grudima, već i na nogama, leđima, licu.

Intima, intimni odnos, seks, ljubav, sreća, nežnost Foto: Shutterstock

4. Žele da se osećaju poželjno

Potrudite se da smislite neki dobar kompliment. Pritom se ne misli na "dobru zadnjicu" ili na kompliment koji vam prvi padne na pamet. Ukratko, slušajte ono što žena govori o sebi, posmatrajte kako se ponaša kada dodirujete neki deo njenog tela i ako osetite da joj je u nekim trenucima neprijatno, pomozite joj da stekne osećaj da vam se taj deo njenog tela sviđa, savetuje seksualni tarapeut dr Kris Farielo.

Pazite, jer ponekad nešto što vi smatrate komplimentom njoj može zvučati negativno. Recimo: "Volim tvoju veliku guzu", nije baš najbolja rečenica. Ali, ako kažete da je super izgledala u farmerkama, a bez njih još bolje, to je pun pogodak.

5. Spreman je da sačeka pravi trenutak

Krenuli ste u izlazak, a ona se spotakla i pala u vaš zagrljaj, tako da su vaše usne bile na razdaljini od pola centimetra. To nije prilika za poljubac, sačekajte i nežno je vratite u prvobitni položaj, a onda proverite da li je dobro.

ljubavni par, par, zaljubljeni, ljubav foto Pixabay

Dobar potez je da joj ponudite da se osloni na vas, stavite ruku iza njenih leđa, kako biste joj dali do znanja da ćete je uhvatiti ako opet padne.

6. Traže zdrave, a ne nabildovane

Ako igrate na kartu nabildovanog muškaraca, džabe se trudite. Žene vole malo mišića, ali ne i muškarce koji izgledaju kao da imaju balone umesto nadlaktica, pokazuje istraživanje sprovedeno na jednom univerzitetu u Kaliforniji.

Naučnici su angažovali 141 ženu koje su ocenjivale fotografije muškaraca bez košulje, koje je pokazalo da one sa ogromnim mišićima procenjuju kao potencijalne nasilnike, kaže autor studije Dr Dejvid Frederik. Osim toga, odbija ih možda i svest o tome da ćete više vremena provesti u radu na mišićima, nego sa njima.

- Dakle, žene traže samo znakove zdravlja i kondicije, ne i isklesano telo - rekao je autor studije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    9. jul 2021 | 23:02

    Pa za to prvo treba da se smuvamo a dok se ne smuvamo otkud za ona kako se ljubim i ostale tacke.. Znaci bitan je izgled ili novcanik pa onda ovih 6 stavki..

  • PECA

    9. jul 2021 | 20:50

    Želje su jedno a realnost nešto sasvim drugo. Ipak one odaberu čikicu sa puno para.

  • DARKO 100%

    9. jul 2021 | 21:05

    Zene pale ruzni muskarci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA