9 tajni srećnih i uspešnih parova: Oni shvataju da je veza obaveza i da su mala iznenađenja važna

Šta je presudno da bi neka veza opstala - da li je ljubav dovoljna za tako nešto?

  • 0
muzika gitara ljubav Foto: Yaroslav Shuraev /Pexels

Verovatno ste se često pitali šta razlikuje srećne od onih manje srećnih i dugovečnih emotivnih veza.

Šta je presudno da bi neka veza opstala - da li je ljubav dovoljna za tako nešto?

Stručnjaci za veze tvrde da postoji devet tajni uspešnih parova koji, uprkos svemu, uspevaju da u odnosima koje su ostvarili budu srećni i zadovoljni, voljeni i ispunjeni.

1. Srećni parovi razgovaraju 

Čak i onda kad nemaju snage ni volje da pitaju jedno drugo kakav im je dan, oni to čine poslednjim atomima snage, jer na taj način pokazuju koliko im je stalo jednom do drugog. Dobra komunikacija je ključ kvalitetne veze.

2. Za njih su neke svađe su samo svađe

Možete da budete ludo zaljubljeni u nekoga, ali i da budete i mnogo ljuti na njega. Svađa ne mora da znači kraj, već je to ponekad samo način rešavanja problema.

3. Shvataju da je veza obaveza

Prihvatite činjenicu da će vas mnogo puta mrzeti da uradite nešto jedno za drugo, ali ćete naći snage, jer ste svesni da ćete time usrećiti partnera.

4. Mala iznenađenja su važna

Naravno da ćete jedno drugom kupiti poseban poklon za praznike, rođendane i godišnjice. Ali, zašto ne biste jedno drugo iznenadili omiljenom čokoladom bez povoda? Time pokazujete da mislite jedno na drugo i u trenucima kad imate drugog posla.

mladi ljubavni bračni par, selfi, sreća, osmeh, poljubac, zubi, zdravlje Foto: Shutterstock

5. Reči i dodiri

Koliko god dugo bili zajedno, nemojte da zaboravljate na stvari poput poljubaca ili poruke za dobro jutro i laku noć, slatke poruke tokom dana, izlaska na sastanke i izgovaranja "volim te" što češće. Tako nikad nećete žaliti za prošlim vremenima.

6. Spontani su 

Zabavne stvari često ne idu po unapred definisanom planu, a smeh i zabava su važni deo svake dobre veze.

7. Ne zaboravljaju svoje prijatelje

Ponekad treba i njima reći "ne", kako biste imali dovoljno vremena za sebe. Ali, to ne znači da bi trebalo da ih zanemarite, jer ponekad sve što će vam trebati je kafa, izlazak ili vikend s prijateljicama, kako biste se "odmorili" od "druge polovine". I obrnuto.

8. Ne svađaju se na putovanju

Kad neko nešto zaboravi ili pogrešno uradi na putovanju, zanemarite. Dani odmora i zabave su ispred vas, pa zašto biste to upropastili? Nije da ćete tako brzo opet moći da isplanirate takav "beg iz stvarnosti".

9. Uvek su na strani partnera

Čak i kad nije u pravu, srećni parovi jedno drugom "čuvaju leđa" pred drugima. Kod kuće jedno drugom slobodno kažu šta zapravo misle.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA