8 pravila koja srećni parovi nikad ne zaboravljaju: Tajne ljubavnih veza koje su kao iz bajke

Sve emotivne veze se nekada nađu pred iskušenjima, a od zrelosti partnera zavisi kako će ih prevazići

  • 0
Selidba, par, veza, muškarac, žena Foto: Shutterstock

Neki parovi izgledaju kao da su stvoreni jedno za drugo i kao da se nikada u emotivnoj vezi nisu suočili ni sa jednim izazovom i iskušenjem s kojima se suočava većina ljudi.

Ali, istina je da svi parovi prolaze kroz ne baš prijatne momente i situacije, a samo od njihove zrelosti zavisi kako će ih i da li će ih prevazići.

Savetnici za veze ističu da srećne od onih manje srećnih parova razlikuje to što prvi svesni osam imperativa koje bi trebalo poštovati da bi njihov odnos bio kvalitetan i trajao, i to ne zaboravljaju nijednog trenutka.

1. Ne osuđuju jedno drugo

Sreću u vezi formiraju dvoje ljudi koji su u stanju da budu otvoreni i iskreni jedno prema drugom. Ta iskrenost proizlazi iz spremnosti da se otvore i da mogu da kažu sve što misle, a da znaju da im druga strana zbog toga neće suditi.

Kada sa nekim delite život, nema mesta neprijatnostima, tajnama ili lažima.

Prava osoba za vas će vas podržati i ohrabriti na vašem putu da postanete osoba kakva želite da budete, ali će vas takođe voleti kao osobu kakva već jeste, bez potrebe da osuđuje vaše mane.

2. Raspravljaju, ali se ne svađaju

Prirodno je suočiti se sa činjenicom da postoje stvari oko kojih se nećete složiti kada provodite mnogo vremena sa bilo kojom osobom, ali u zdravom odnosu sva pitanja rešavaćete raspravljajući i razmenjujući mišljenje kako biste se bolje razumeli.

Svađe i vređanje zbog neslaganja su znak da sa vezom nešto nije u redu i nikao ne doprinose razumevanju.

ljubav, zagrljaj, pomoć, dobrota Foto: Pixabay

3. Postoji međusobna podrška

Bez obzira da li delite iste strasti ili životne ambicije, kada vam je zaista stalo do nekoga, želite da vidite da uspeva u svemu što voli i da je srećan. To znači da stojite pored njega, a ne na njegovom putu kada ulože napor da postigne cilj.

4. Često su intimni

Ovo je važan deo veze i biće i ako ste često intimni i osećate se u tim momentima opušteno, to je jasan pokazatelj da ste u zdravoj vezi.

5. Postoji nepokolebljivo međusobno poštovanje

Ovo ne treba objašnjavati - međusobno poštovanje partnera u vezi najvažnije je za njen uspeh. Iskrenost, poverenje, prijateljstvo i intimnost rađaju se upravo iz poštovanja. Bez poštovanja nema ničeg drugog.

6. Postoji poverenje

Čvrsta veza neće biti poljuljana samo ako postoji poverenje. Ono je jedna od baza dobrog partnerskog odnosa.

Ako vam partner ne veruje i niste mu dali razlog da se tako oseća, moguće je da na vas projektuje svoje neverstvo ili nesigurnost.

Pomirenje, ljubav, veza, zagrljaj Foto: Shutterstock

7. Spremnost na ustupke

Iako bi trebalo da ste kompatibilni sa svojim partnerom, to ne znači da ćete automatski voleti svaku stvar koju on voli i obrnuto. Ako vam je zaista stalo do nekoga i njegove sreće, bićete spremni da radite i podržavate stvari u kojima uživa druga strana, kao što bi ona trebalo da čini kad ste vi u pitanju.

Bez kompromisa i ustupaka nema zdravog odnosa. Ukoliko se samo izlazi u susret željama i potrebama jednog partnera pre ili kasnije ta veza će se rasturuti, jer u njoj nema reciprociteta. Trebalo bi da postoji ravnoteža kako biste oboje bili srećni i zadovoljni.

8. Razumete da oboje imate prošlost

Dva zrela partnera u vezi će prihvatiti činjenicu da verovatno nisu prva osoba sa kojom je njihov partner ikada bio i razumeće da su ih ta iskustva oblikovala u osobe kakve su danas.

U stvarnosti, ova iskustva zapravo treba posmatrati kao dobru stvar, jer su na kraju stvorila osobu u koju ste se zaljubili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA