5 "zelenih zastavica" koje otkrivaju da ste našli pravu osobu za ljubav: 2 signala su vrlo važna

Kao što postoje "znaci upozorenja" koji nam govore da veza u kojoj smo nije za nas, tako ima i onih koji će nas uveriti i suprotno

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Kao što postoje "crvene zastavice"  ili alarmi koji se pale kada u emotivnoj vezi u kojoj smo nešto nije u redu, tako postoje i oni "mali signali" koji mogu da nam kažu da smo na dobrom putu i da imamo pravu osobu uz nas.

Stručnjaci za veze kažu da postoji pet signala koji su kao zeleno svetlo na semaforu i koji nam pokazuju da nemamo zbog čega da brinemo kad je emotivna veza u pitanju.

1. Osećate se bolje kada ste zajedno

Vaš partner se nasmeši kad vidi da uđete u sobu ili se fokusira na vas i vaše reči dok razgovarate, a vi se osećate važnim i posebnim. Ponekad su to male stvari, ali vaše samopouzdanje raste kad god vidite svog partnera, kao i obrnuto.

Nekada vaš partner čini da loš dan izgleda manje loš ili da kišni dan bude zabavniji.

2. Lako razgovarate o "teškim" temama

Ovo je jedna od najvećih “zelenih zastava”, odnosno ona koja potvrđuje da ste na pravom putu. Ako vam nije neprijatno da sa partnerom razgovarate o svojim brigama, strahovima i problemima, verovatno imate čvrstu vezu.

Mogućnost otvorenog razgovora o želji za decom, vašem strahu od dugoročne posvećenosti ili kako oboje vidite kako odnos napreduje, na primer, znak je da ste zreli i spremni za borbe u koje će vas život verovatno baciti u budućnosti.

3. Svađate se, ali uvek to rešite

Svađanje je sastavni deo svake veze, ali problem nastaje kada nemate rešenje.

Ako se ponašate kao odrasli i rešavate ozbiljne nesuglasice bez povišenog tona, onda imate mogućnost da jednog dana imate brak u kom ćete uživati, ako ga, naravno, oboje želite.

4. Osećate se voljeno i cenjeno

Vaš parner bi trebalo da vam pokaže koliko vas voli - ne samo da vam kaže. Povremeno je potrebno verbalizovati osećanje ljubavi, ali su postupci i dela važniji od reči.

Ukoliko postoje jasna dela i postupci koji to potvrđuju, u vašem umu ne bi trebalo da postoji ni najmanja sumnja da vas partner voli i da vas želi u blizini.

5. U životu delite iste vrednosti

Naravno da u svemu ne možete imati iste poglede na svet - da je tako, bilo bi dosadno. Različitost je sasvim u redu i poželjna dok se ne tiče ključnih životnih pitanja.

Na tom terenu je važno da dvoje dele iste životne vrednosti. Na primer, da oboje hoćete da se venčate i da želite porodicu. Ako imate drugačije poglede na ključne životne stvari, pokazaće se kad-tad da je veza na duge staze nemoguća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA