Postoje samo 3 načina na koje možete preboleti raskid: Kraj je vaš novi početak

Patnja posle prekida ljubavne veze ne mora da se otegne u nedogled

  • 0
Raskid, razlaz, tuga, ljubav, razvod Foto: Shutterstock

Raskid je gotovo uvek bolno iskustvo koje se ne zaboravlja tek tako. Bol, patnja i usamljenost posle svega što ste prošli zajedno samo su neke od teških misli koje vas muče i teraju na suze, naročito ukoliko ste u ulozi ostavljenog.

Volite, a iznevereni ste i to od strane osobe kojoj ste bili spremni da date sve. Koliko god teško bilo da to shvatite, činjenica je da čovek mora da nastavi dalje. Bolje će vam biti ako sebi kažete da osoba koja nije htela da bude sa vama vas u stvari i ne zaslužuje i da vas druga sreća sa drugom osobom čeka kada budete spremni.

Patnja posle prekida ljubavne veze ne mora da se otegne u nedogled, pa je zbog toga najbolje da sledite ova tri načina i kraj veze pretvorite u vaš novi početak.

1. Dajte sebi oduška

Veze donose prelepo zajedničko vreme, ali i gubitak fokusa sa "ja" i prebacivanje na "mi". Kraj veze donosi jedinstvenu priliku da shvatite šta želite u svom životu, da pronađete nešto samo za vas. Iako možda zvuči kao kliše, ali obavezno uzmite vreme za sebe. Pronađite novi hobi, družite se sa prijateljima, radite stvari zbog kojih se osećate dobro. Kad se fokusirate na sebe, u sledeću vezu možete uneti dozu samosvesti koju niste imali u prethodnoj.

Disanje, sreća, priroda, devojka Foto: Pixabay

2. Suze su okej

Plakanje je lekovito kada su ljubavni jadi u pitanju. Sigurno vam se štošta skupilo i to osećanje ranjivosti i ostavljenosti ne treba ignorisati. Zato ukoliko imate potrebu da se dobro isplačete, to i uradite.

3. Uklonite bivšeg iz svog života u potpunosti

Čak i ako ste vezu završili bez ružnih reči i u dobrim odnosima, neophodno je da vaše bivše partnere uklonite sa društvenih mreža i prekinete svaki vid komunikacije. Poslednje što vam je sada potrebno je da u procesu oporavka upalite svoj telefon i naletite na njihovu sliku ili video iz provoda sa društvom ili možda novim partnerom. Nemojte dirati ranu dok ne zaraste, jer ćete samo usporiti proces.

Nemojte se loše osećati kada to uradite. Ostavite prošlost da bude prošlost. Vaše vreme je sada. Ne dugujete im ništa više. Ali sebi dugujete ljubav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA