≫ 

Marija je simpatiji sa interneta poslala 7.000 evra: On uzeo novac, pa nestao

Shvativši da su šanse sve manje da ga upozna, ranjiva i zaljubljena, Marija je pristala da podigne kredit i pošalje novac koji je tražio, a potom je usledio šok

  • 1
žena, kompjuter, radi od kuće Foto: Pixabay.com

Marija Bekvit (47) iz Lidsa u januaru ove godine na aplikaciji za upoznavanje započela je dopisivanje sa Dejvidom Milsom iz Kanade. Dopisivanje je ubrzo preraslo u višesatne razgovore telefonom i sve je slutilo na savršen početak ljubavne veze.

Prema Marijinim rečima, njih dvoje su postali toliko bliski da su svakodnevno pričali o prošlosti i problemima koje imaju. S obzirom na povezanost koju su ostvarili, Mariji nije bilo čudno kada se Dejvid požalio na probleme na poslu, tvrdeći da će zbog navodnog incidenta biti pravno gonjen i da mu je novac preko potreban.

- Rekao mi je da radi u Južnoj Africi i da je imao incident na poslu i da sada mora da plati štetu da bi mogao da se vrati u Kanadu, a ja sam mu poverovala - ispričala je Marija.

Shvativši da su šanse sve manje da ga upozna, ranjiva i zaljubljena, Marija je pristala da podigne kredit i pošalje mu 7.000 evra.

- Zvao me je svakog dana, čak smo pričali i preko video-poziva. Pokazivali smo slike naše dece i pričali o svemu. Nije mi bilo na kraj pameti šta se zapravo sve vreme spremalo - ispričala je Marija koja tada nije znala da su sve fotorgafije koje joj je Dejvid pokazivao vešto fotošopirane.

Sve je bila laž

Marija je Dejvidu poslala 7.000 evra, a on joj je kao potvrdu za zahvalnost fotografisao ček od 70.000 evra i obećao da će sav taj novac potrošiti zajedno.

Mislivši da je pronašla srodnu dušu i čoveka koji je zaslužuje, Marija je odlučila da pozove ambasadu u Kanadi i zamoli za pomoć kako bi ga što pre vratili. Međutim, kada je rekla njegove podatke zaposlenima u ambasadi, oni su joj rekli da ta osoba ne postoji.

Tužna žena telefon usamljenost tuga Foto: Shutterstock

- Iz ambasade su mi rekli da sam prevarena. Ostala sam bez 7.000 evra koje sad moram da vratim banci - ispričala Marija kroz suze.

Marija je odmah pozvala Dejvida, ali je čula poruku zbog koje joj se život srušio kao kula od karata: "Ovaj broj više nije u funkciji".

- Mislila sam da postoji neko objašnjenje, ali kada sam shvatila da je uništio karticu i nestao sa interneta, odmah sam pozvala policiju da prijavim slučaj - rekla je ova žena.

Nažalost, policija nije imala lepe vesti za ovu ženu. Statistika i praksa pokazuju da se takvi prevaranti veoma teško pronalaze, jer su veoma spretni u tome što rade. Da stvar bude još gora, Marija ne može da vrati novac koji je poslala Dejvidu, jer je to uradila samovoljno.

- Toliko toga sam izgubila i cela ova situacija mi je uništila poverenje u druge ljude, a o samopouzdanju da i ne govorim - zaključila je Marija koja sada sve radi kako bi podigla svest o prevarama na internetu.

Video: Prevarant hara autoputem u blizini aerodroma Nikola Tesla sa pričom da je zaboravio novčanik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    9. novembar 2021 | 14:11

    I pored ovolikog pisanja i apelovanja medija, da ljudi preko društvenih mreža posežu za raznim prevarama, upecala se. E Marija, Marija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA