Žene pokrenule novi trend: Sa partnerima trampe kućne poslove u zamenu za intimne odnose

Jedna studija otkrila je da parovi koji dele kućne obaveze zaista imaju bolji ljubavni život

  • 0
Muškarac, žena, kućni poslovi, sudovi, pranje sudova Foto: Shutterstock

Iako se kućni poslovi danas više ne dele na muške i ženske, barem tako ne bi trebalo da bude, činjenica je da se više žene posvećuju čišćenju, nabavci, brizi o deci i organizaciji zajedničkog vremena. Međutim, neke žene tvrde da su našle rešenje i za to, te da su istovremeno popravile svoj brak i intimni život.

Američka influenserka Bri Diez postavila je video na društvenoj mreži Instagram i u njemu otkrila da njen suprug Bobi ne može da ima intimne odnose sa njom, ukoliko ne obavi deo kućnih poslova. Dok je njena ideja s jedne strane izaivala kritike zbog, kako je rečeno, "nefeminističkog pristupa", jedna studija otkrila je da parovi koji dele kućne obaveze zaista imaju bolji ljubavni život.

Istraživači sa Univerziteta Kornel (SAD) otkrili su da muškarci koji tvrde da rade više od trećine kućnih poslova imaju mnogo više intimnih odnosa od parova u kojima žena obavlja 65 odsto ili više poslova.

U idealnom svetu, podela bi bila na jednake delove.

Stručnjak za intimne odnose Kit Tejlor kaže da ako partnera povremeno treba da naterate da uzme usisivač, tada je ideja trampe kućnog posla za intimne odnose daleko zabavnija. I to je mnogo manje štetno za vezu ili brak od burne svađe, objašnava ona.

Ali nisu samo žene te koje partneru svašta obećavaju, ukoliko zasuče rukave po kući. Jedan par ispričao je svoje iskustvo, kada je muškarac svoju suprugu motivisao da obavlja više kućnih poslova, kako bi bili više intimni.

Jedna od žena koja je primenila ovu tehniku je i kozmetičkarka Nikol Denit koja sa svojim partnerom Metjuom Tarnerom (36) živi u Londonu, a sa njima i njihovo četvoro dece iz prethodnih veza. Kako je ispričala, život sa velikim brojem obaveza nije nimalo lako organizovati.

- Uvek sam ja obavljala većinu poslova - bila je iskrena Nikol.

- Trebalo je da ponudi pomoć, ali trebalo je i ja više da tražim. Ogorčenost je rasla i ja sam bila sve više iscrpljena. Ali jedne noći, kada je on hteo da budemo intimni, a ja iz besa odbila, rekla sam mu ne dok se ne angažuje više oko kućnih poslova.

Međutim, Metju tada nije mislio da je Nikol ozbiljna, ali ona nije odustajala i predala mu je spisak poslova koje bi trebalo da obavi.

- Znala sam da ću uspeti, toliko je uporan da ne može da odoli ideji da sada "osvaja" zabavu u spavaćoj sobi. Odlučili smo da onaj koji uradi najviše kućnih poslova može da odabere izlazak, ide gde hoće i radi šta želi. Jednom mesečno se takmičimo i za noćenje u hotelu. Osoba koja bira hotel znači da je obavila najviše poslova - objasnila je Nikol.

Osim nagrade, Nikol je rekla da je kuća od tada jako uredna i da zbog toga ima osećaj da kontroliše svoju vezu, ali i da nije umorna i iscrpljena.

Metju kaže da je ova vrsta trampe rešila sve svađe i njihovom braku dala dozu zabave.

- Takođe sam shvatio koliko Nikol naporno radi. Muškarci bi stvarno trebalo da rade više po kući. Znam da će mnogi reći da ne bi trebalo da dobijamo nagradu za to, ali sada oboje uživamo i svesniji smo stvari koje ono drugo opterećuju, što je zlata vredno - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA