≫ 

"Tražio je da platim pola računa": Marinino iskustvo sa sastanka pokrenulo veliku raspravu

I dok su jedni bili na njenoj strani, drugi su je osudilli - ko je bio u pravu?

  • 9

Pronalaženje srodne duše nije uvek lak "posao", pa nekima nikada ne pođe za rukom da pronađu baš "tu" osobu. Ipak, i pored brojnih neuspeha mnogi ne odustaju, pa pravu ljubav traže na sve načine, između ostalog i na aplikacijama poput popularnog Tindera.

Jedna od njih je i Marina, devojka iz Rusije koja živi u Dubaiju, koja je svoje iskustvo podelila na društvenoj mreži TikTok.

Svojom pričom pokrenula je raspravu na nepresušnu temu ko, zapravo, treba da plati račun u restoranu na sastanku - muškarac ili žena, i da li je u redu da se račun podeli. 

Kako je ispričala, na sastanak je otišla sa momkom sa kojim se dopisivala preko čuvene Tinder aplikacije za upoznavanje, koji je inače iz Austrije.

- Otišla sam sa ovim momkom iz Evrope na sastanak u jedan restoran, sebi je naručio stek, salatu, prilog i predjelo, ali i par čaša crvenog vina. Ja sam sebi naručila malu salatu i jedan koktel - objasnila je Marina.

Kako kaže, sve do trenutka kada je stigao račun, dejt je proticao sasvim u redu.

- Onda je stiga račun, a ja sam iz pristojnosti pitala da li želi da učestvujem i ja u plaćanju. On je odgovorio: "Da, naravno, hajde da platimo pola-pola" - rekla je ova devojka, a onda prokomentarisala:

- Ma da li se šališ sa mnom, da platim polovinu računa, a jela sam samo malu salatu i popila mali koktel!

Njena objava postala je viralna, ali je i pokrenula lavinu komentara. I dok su jedni bili na njenoj strani, drugi su je žestoko osudili.

- Za mene je to znak upozorenja, tzv. crvena zastavica kada on traži da podelimo račun, a izašli smo na sastanak - napisala je jedna devojka, dok je jedan momak dodao:

- Muškarac plaća račun, posebno ukoliko je to prvi sastanak.

Ipak, jedna osoba je napisala da jednakost među polovima ne znači samo benefite, već i obaveze, pa je u skladu sa tim i njegov stav bio opravdan.

- Devojko, ovo je 2021. godina, hajde da takva očekivanja ostavimo u prošlosti - napisao je jedan momak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    31. decembar 2021 | 15:12

    Račun plaća onaj ko je pozvao ono drugo u restoran. Naravno uz to muškarac može platiti račun i ako nije bio inicijator odlaska u restotan, ako želi da bude džentlmen.

  • BJ

    31. decembar 2021 | 18:17

    Ovo je jako licemerno, svuda kampanja za ravnopravnost zena, subvencije za firme, odredjivanje koliko zena mora biti zaposleno... A onda se vracamo na nesto od ranije da samo muskarac mora sve da placa. Koliko sam para potrosio na zene mogao sam da kupim stan i vozim besna kola. Po ovome ispada da je jeftinije platiti profesionalku nego placati izlaske, hotele, letovanja...

  • zaboravili ste i ovo

    31. decembar 2021 | 19:07

    plaća onaj ko zove na sastanak, isto kao kada vas neko zove na piće-on plaća. devojke nisu više stidljive i mnoge će prve pozvati momka. kasnije može da plaća ko hoće. ja sam uvek zvao na sastanak i plaćao smatrajući da je to ok. sada sa ženom imamo kutiju u koju idu sve naše pare. iz nje se plaća sve što mora a onda ono što treba pa ono što se dogovorimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA