5 nerealnih očekivanja u ljubavnim vezama: Mogu samo da naškode odnosu

Stručnjaci za ljubav smatraju da očekivanja nepovoljno utiču na vezu

  • 0
Ljubavni par Foto: Pixabay

Da li ste i vi nekada verovali da ljubav iz filmova i serija postoji i u stvarnom životu? Istina je da postoje ljubavne priče koje podsećaju na one iz najlepših romana, ali da li je to baš sve zapravo tako?

Većina stručnjaka za ljubav smatra da je realan život daleko od onog koji je produkt nečije mašte i da bi očekivanja o "savršenoj ljubavi" mogla da unište vezu koja ima potencijal.

Svi nekada imaju nerealna očekivanja, a na ovih pet bi trebalo da zaboravite kada ulazite u ljubavni odnos.

1. Veza će uvek biti strastvena

Svakako da će ljubavni odnos na početku biti strastven. To će učiniti da partneri steknu poverenje i da se osećaju opušteno. Bilo bi idealno da se taj prvobitni plamen nastavi, ali nije dobro gajiti prevelika očekivanja.

Stručnjaci za ljubav tvrde da je sasvim u redu i normalno da jedan period ne bude strasti između vas, ali da je to svakako stvar o kojoj bi trebalo razgovarati.

2. Morate da delite ista interesovanja

Naravno da treba da volite slične stvari i imate zajedničke hobije, ali svako je i dalje osoba za sebe, pa je sasvim u redu da ima svoja lična interesovanja. Čak iako nemate zajedničke prijatelje, ne idete u duge šetenje i ne volite istu muziku, ne brinite, jer i dalje možete da pronađete stvari koje vas povezuju.

Ljubavni par, putovanje, zaljubljeni Foto: Pixabay

3. Srećni parovi se nikada ne svađaju

Svađe i nesuglasice u vezi su sasvim normalna stvar. Zabluda je da se parovi ne svađaju, jer izgledaju srećno. Svako u svojoj vezi ima prepreke i probleme koji se nekada rešavaju i svađom.

Naravno, to ne znači da u svađi treba da vređate ili rečima povredite partnera, već da argumentovano stojite ispred svojih stavova.

4. Morate da volite porodicu i prijatelje partnera

Ne zaboravite da ste u vezi sa osobom zbog obostrane ljubavi, razumevanja i privrženosti. To što ste vi zajedno srećni, ne znači da morate biti srećni sa svim članovima njegove porodice i svakim prijateljem. Dovoljno je međusobno poštovanje, i prijatan razgovor s vremena na vreme.

5. Idealan par uvek provodi vreme zajedno

Verujemo da volite kada ste pored svog partnera i radite stvari koje vas čine srećnima, ali s druge strane, svako treba da ima svoje slobodno vreme.

Zato je, savetuju stručnjaci, nekada dobro biti neko vreme razdvojen do partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA