Pitanja koja treba da postavite partneru pre nego što stupite u brak

Postoje pitanja koja mnogo otkrivaju o našim očekivanjima od braka i zajedničkog života

  • 2
kafa, ljubavni par, ljubav Foto: Shutterstock

Stručnjaci za ljubav smatraju da pre stupanja u brak partneri jedno drugom treba da postave i zajednički razmotre teška pitanja koja im mogu pomoći u izgradnji temelja za stabilan odnos.

Oni obično savetuju parovima da pre braka sa partnerom razgovaraju o tome da li oboje žele decu, u šta veruju, imaju li nekih finansijskih dugovanja…

Ali, postoje još neka pitanja koja mnogo otkrivaju o tome šta neko očekuje od braka i zajedničkog života. Predstavljamo vam samo neka od njih.

1. Kako su u tvojoj porodici razrešavana neslaganja?

Ovo pitanje daće vam uvid u to da li će vaš partner imitirati model odnosa iz svoje porodice ili će nastojati da ga izbegne.

2. Da li imaš apsolutno poverenje u mene?

Poverenje je onaj divan osećaj koji imate kada ste pored nekoga ko vam deluje kao otelotvorenje doma. Činjenica je da svi u veze stupamo s određenim prtljagom iz prošlosti koja, hteli mi to ili ne, postaje deo naše nove veze.

Upravo zbog toga je poverenje srž svakog odnosa, a posebno braka. Poverenje je ključno za uspeh i zadovoljstvo u braku, ali je istovremeno veoma krhko. Jednom kada se izgubi, teško ga je obnoviti.

3. Koliko će naše porodice uticati na naš život?

U prvom periodu veze svi se trude da ostave dobar utisak na partnerove roditelje. Ali, zato, često ne uzimaju u obzir koliko će vremena dugoročno gledano provoditi sa njima i kako se to uklapa u njihovu vezu.

Zato, savetuju stručnjaci za ljubav, sa partnerom treba otvoreno da razgovarate o tome koliki uticaj će vaše porodice imati na vaš zajednički život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA