Otkrijte psihološke razloge zbog kojih vas neko privlači: Evo šta je presudno kod većine žena

Standardi privlačnosti su uglavnom definisani, međutim, naše lične preferencije igraju prilično veliku ulogu u tome zašto će nam neko biti privlačniji od drugih

  • 1
muškarac i žena, ljubavni par, bonton, udvaranje, zavodnik, ljubi ruku Foto: Shutterstock

Zašto nas neko privlači na prvi pogled i zašto već pri prvom susretu sebe možemo da zamislimo u emotivnoj vezi sa tom osobom, obično je teško objasniti.

Što je to kod nje drugačije od neke osobe koja vas ne privlači?

Psiholozi su otkrili da postoje nesvesni razlozi za to.  Standardi privlačnosti su uglavnom definisani, međutim, naše lične preferencije igraju prilično veliku ulogu u tome zašto će nam neko biti privlačniji od drugih ljudi.

Postoje neke nama univerzalne stvari koje smatramo privlačnima na ljudima i dešava nam se da se uvek "kačimo" za osobe koji imaju baš te osobine.

Kako prenosi Bright Side, istraživanja pokazuju da nas često privlači prosečan izgled, a to može da ima različita objašnjenja: prvo je da to povezujemo s biološkim prednostima kao što su dobri geni, a drugo da naš mozak jednostavno preferira tipičnija lica koja se toliko ne ističu.

Mnoga istraživanja pokazuju da se većina žena izjasnila da su joj najčešće privlačni muškarci oni koji imaju tri dana staru bradu. Kako psiholozi objašnjavaju, u kolektivnom nesvesnom žena prenosi se kroz generacije instinkt da su takvi muškaraci pouzdaniji kao partneri.

Osim toga, postoji jedno istraživanje koje pokazuje da preferencije hrane zapravo mogu učiniti muškarca privlačnijim nekoj  ženi.

Prirodni miris muškaraca koji su nedavno jeli voće i povrće smatrao se mnogo poželjnijim od muškaraca koji su uglavnom jeli hranu poput hleba i testenine.

Očekivano, tu je i glas kao jedna od stvari koja nas privlačni na drugima. Prema istraživanjima, žene niže glasove muškaraca povezuju sa zrelošću, pa ih smatraju privlačnijim. Jedan podatak koji su otkrile studije iznenadio je mnoge. Naime, kada se ljubimo, razmjenjujemo mnogo bakterija, a to ima i praktično značenje - pomaže nam da saznamo da li se dobro slažemo s tom osobom.

Dakle, "ukus" neke osobe može je zaista učiniti više ili manje privlačnom za nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    16. mart 2022 | 22:02

    "uglavnom jeli hranu poput hleba i testenine" - ХЕХЕ, труле англосексонске анкете. ПО ОВОМЕ испада да Италијани (због теста) спадају у мање занимљиве.... Хехе... питајте Швеђанке, Енглескиње, Немице, Холанђанке...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA