≫ 

3 rečenice koje su u ljubavi važnije od "Volim te": Njima se izražavaju najdublje emocije

Pored te dve magične reči, postoje još neke koje nose važnu i duboku poruku

  • 1
Ljubav, zaljubljeni par Foto: Shutterstock

Svako ljudsko biće ima potrebu da bude voljeno i da od onoga koga voli ili u koga je zaljubljeno čuje te dve magične reči, za koje većina smatra da su u njima sažete najtananije emocije: "Volim te".

Međutim, pored tih reči koje direktno izražavaju duboku ili manje duboku naklonost i ljubav prema nekome, postoje tri rečenice koje indirektno nose mnogo dublju emotivnu poruku.  Bilo da ste u emotivnoj vezi sa nekom osobom ili je to samo "muvanje", ukoliko izgovori ove reči budite sigurni da ste za njega  ili nju neko vrlo poseban u životu.

1. "Poštujem te"

Osnovni preduslov svakog dobrog, kvalitetnog i zdravog odnosa je poštovanje. Ukoliko vam neko otvoreno, pored toga što vam pokazuje poštovanje, i kaže da vas poštuje, to ima veoma duboko značenje.

Značenje: Poštujem te zbog onoga što si, a ne zbog onoga što osećam da zaslužuješ. Poštujem te, jer zavređuješ moje poštovanje, a ne zato što si to zaradio/zaradila. Poštovaću tvoja mišljenja i uzimaću u obzir tvoja osećanja.

Odnosiću se prema tebi kao prema osobi koja ima svoja razmišljanja, nade, snove i želje. A ta razmišljanja, nade, snovi i želje biće mi jednako važni kao i tebi.

2. "Čuvaj se" 

Bilo da ste u vezi sa nekim ili samo postoje "iskre" privlačnosti, ako vam izgovori da se čuvate budite uvereni da ste mu vrlo značajni.

Značenje: Čuvaj se, jer mi je stalo do tebe, jer sam brižan/brižna da li ćeš biti dobro kada ja nisam tu. Čuvaj se, jer mislim na tebe i kada nisam sa tobom, kada sam daleko. Čuvaj se, jer mi je stalo da si dobro. Čuvaj se, jer me je i strah da nešto neprijatno može da ti se desi dok mene nema pored tebe da te štitim i čuvam...

Ova rečenica pokazuje duboku potrebu da onaj ko vas voli ujedno i brine o vama. Ona se ne izgovara često samo onome u koga smo zaljubljeni, već i prijateljima i drugim ljudima koje volimo, a mnogi je smatraju izrazom čiste ljubavi.

Selidba, par, veza, muškarac, žena Foto: Shutterstock

3. "Opraštam ti"

Praštanje je jedna od najvećih ljudskih vrlina i naročito je važna u emotivnim odnosima. Ukoliko nekog istinski volite, bićete u stanju i da mu oprostite neke svesno ili nesvesno počinjene greške.

Značenje: Opraštam ti zbog svih stvari koje si uradio/uradila, a koje su me možda povredile. Opraštam ti stvari koje si rekao/rekla posle dugog i napornog dana. Opraštam ti vremena kada nisi ni znao/znala da si me povredio/povredila.

Opraštam ti sve greške. Opraštam ti i nadam se da ćeš i ti oprostiti meni, jer znam da nijedno od nas nije savršeno.

Video: Muškarci rođeni u ovim horoskopskim znakovima će vam teško reći - volim te!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    28. mart 2022 | 04:55

    Zaboravili ste i četvrtu. Koja je stub svake dobre veze i odnosi se na oba partnera a to je. Ne seri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA