3 osobine žena kojima muškarci ne mogu da odole: Među njima nije fizički izgled

Pored ovih ključnih osobina koje većina muškaraca priželjkuje kod svojih partnerki, poželjno je da one budu i zahvalne i ljubazne

  • 0
ljubavni par, zaljubljeni, zaljubljenost, devojka i dečko, muškarac, brada Foto: Shutterstock

Zaljubljivanje je hemijski proces i to koliko će nas neko privući u prvom trenutku ili na prvi pogled zavisi mnogo više, kako su utvrdili i naučnici i psiholozi, od mirisa, hemije i hormona nego od fizičkog izgleda.

Međutim za početak emotivne veze muškarcima su daleko presudnije neke druge stavri, od dugih nogu ili vitkog stasa, ali i tih prvih "fatalnih" privlačnosti.

Louan Vord, stručnjak za veze, istraživala je i sa muškarcima koji nisu u vezi i šta oni zaista žele - koje su to osobine koje ih najviše privlače kod potencijalnih partnerki.  Rezultati koje je dobila su veoma zanimljivi, od kojih su neki pomalo iznenađujući.

Oni su spremi da uđu u vezu i da zavole ženu koja ima ove tri osobine:

1. Iskrenost

Prema njenom istraživanju, ovo je najvažnija osobina koju muškarci traže kod žena. To je potvrdilo 21,3 odsto ispitanih muškaraca. Dakle, reč je o ženi koja se ne plaši da se otvori i iskreno izražava svoja osećanja. Većina muškaraca je kazala da kod dama iznad svega ceni iskrenost, čak i kada im nije lako da je podnesu.

2. Samopouzdanje

Ova osobina je na drugom mestu sa 20 odsto glasova. Partnerka kakvu muškarac traži zna šta želi i koristi svoj potencijal. Svesna je da je u stanju da sama ostvari svoje ciljeve, ali joj podrška i ohrabrenje takođe mnogo znače. Ona je nezavisna žena, voli sebe i nije neko ko će se na njega "nakačiti kao pijavica".

muškarac i žena, ljubavni par, bonton, udvaranje, zavodnik, ljubi ruku Foto: Shutterstock

3. Pozitivnost

Još jedna karakteristika žena kojiu muškarci preferiraju, prema ovom istraživanju jeste da bude vesela osoba sa smislom za humor. Muškarcima je važno da pored sebe imaju ženu s kojom mogu da se smeju i uživaju u sitnicama i koja na život gleda sa vedrije strane.

Pored ovih osobima, kako su se momci izjasnili, poželjne osobine su i: zahvalnost, razumevanje i ljubaznost. Iznenađujuće, lojalnost i posvećenost kao osobine pokazale su se važnim za samo 12,6 odsto učesnika. Iza ovih osobina su emocionalna inteligencija, a i obrazovanje.

Stvar koju muškarci ne traže tako često je – romantika.

Vord je zatim proverila koje fizičke karakteristike najviše privlače muškarske. I dobila je još neke zanimljive rezultate.

Umesto očekivanih – usne, grudi, noge – dobila je sledeće odgovore: 41,5 odsto muškaraca reklo je da su oči ono što prvo primete. Usledio je osmeh, a zatim zadnjica. Tek na  četvrtom i petom mestu su grudi  i noge, uz lepu građu, zdravu kosu i lični stil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA