≫ 

6 znakova koji pokazuju da su finansije veliki problem u vašem ljubavnom odnosu

Izbegavanje razgovora o novcu i finansijama mogao bi da bude uzrok svađa u budućnosti

  • 0
Novac pare svađa par muškarac žena finansije rasprava Foto: Shutterstock

Prema istraživanjima, novac je jedan od najvećih uzročnika za svađe u vezi, a često neslaganja oko finansija dovode i do razdora u porodici.

Finansije su složena tema - ponekad je neke sramota da o tome razgovaraju sa partnerima, ne osećaju se opušteno ili prijatno, neki čak misle da je to nepristojno, a ponekad se ova tema potpuno ignoriše.

Upravo to izbegavanje razgovora o novcu i finansijama mogao bi da bude uzrok svađa u budućnosti i napetosti u vezi.

Zato vam donosimo šest znakova koji pokazuju da su finansije veliki problem u vašoj vezi.

1. Upoređujete se s drugima

Lako je uspoređivati se s drugima - imam li novca kao oni? Kakva je njihova kuća? Da li njihova deca u privatnu školu? Kada svoj odnos uspoređujete s drugima, uvek ćete se na kraju osećati razočarano. Istina je da smo svi u različitim pozicijama i da nismo svi imali iste prilike u životu.

2. Ne pričate o novcu

Priča o novcu i finansijama može da bude težak, opterećujući, ali je od suštinskog značaja za uspešan odnos. Dogovorite se sa partnerom kada ćete razgovarati - ne čekajte da neko potroši mnogo novca u nekoj kupovini ili kada se pojave drugi finansijski problemi.

narcis i novac Foto: Shutterstock

Cilj je da mirno razgovarate o novcu kada nema finansijskih problema. Ono o čemu u tom trenutku diskutujete je na vama; način trošenja novca, plaćanje računa ili štednja za nešto važno.

Važno je da se izdvoji vreme za razgovor o novcu.

3. Imate tajne vezane za novac

Mnogi parovi kažu da skrivaju svoje potrošačke navike od partnera. Ovo na neki način može da doprinese osećaju izdaje. Ali, zato je i ovde važna komunikacija, najbolje je iskreno priznati ko koliko troši i na šta, bez međusobnog osuđivanja.

4. Odvajate novac i delite račune

Ne koristite novac kao moć, već zajedno napravite kućni budžet. Oboje imate svoje snove i planove, a ovaj način omogućiće vam lakše ostvarenje istih.

5. Imate različite finansijske prioritete

Idealna je situacija kad su oba partnera odgovorna u raspodeli novca, tako da jedan ne mora da pazi na ono koliko drugi troši. Svako ima svoje obaveze, ali ako jedan troši previše na zabavu, a drugi bi štedeo, to su različiti finansijski prioriteti, što znači da je potrebno da se usklade.

6. Krijete da imate dugove

Novac je dobar sluga, ali loš gospodar. Ako krijete svoje dugove od partnera, to znači da bi trebalo da porazgovarate o tome, jer ova situacija ne vodi ka dobrome.

To je kao da lažete, stoga je jedina ispravna opcija priznati sve i zajednički rešiti situaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA