≫ 

Advokat pokrenuo burnu raspravu: "Ako se žena ne ponudi da plati račun na sastanku, pohlepna je"

Svoje stavove podelio je u jednom videu, koji je ubrzo postao viralan i pokrenuo ogromnu debatu među ljudima

  • 3
Prvi sastanak, plaćanje, ljubav, veze, restoran

Foto: Shutterstock

Džastin Li, advokat iz Toronta, rekao je šta misli o tome da bi uvek muškarac trebalo da "pokrije troškove" prvog sastanka, tvrdeći da ženina reakcija na ponudu može da odredi da li će ona biti dobra partnerka ili ne.

Kako kaže, zabrinjavajuća je statistika da se trećina brakova završi razvodom. Kako bi dobili uvid u razloge, jedan portal za upoznavanje je analizirao odgovore 43 hiljade žena o razlozima prekida njihovih odnosa.

Advokat je rekao da, ako žena nema potrebu ni da se iz ljubaznosti ponudi da plati za sebe, već očekuje da muškarac plati sve, on ne bi trebalo da ode na drugi sastanak sa njom.

Svoje stavove podelio je u jednom videu, koji je ubrzo postao viralan i pokrenuo ogromnu debatu među ljudima.

Džastin je većinu vremena tvrdio da muškarci imaju problem s plaćanjem na prvom sastanku i da nije reč o količini novca koju troše.

- Problem je u tome da na kraju platimo za nekoga ko ima očekivanja da ćemo platiti. Tvoja partnerka, ko god ona bila, može biti osoba sa kojom ćeš se na kraju venčati. Verujte mi kada kažem, kao neko ko se bavi razvodima, veoma je važno sa kim ćete se venčati - rekao je Džastin.

Njegov savet je da na kraju sastanka, kada izvadite novčanih i ponudite se da platite račun, pažljivo posmatrate reakciju partnerke. Ukoliko ona samo sedi i očekuje da ćete sve platiti, to je ozbiljan prblem, tvrdi on, jer se odala da je "razmažena i pohlepna".

- Zamislite samo kako će se neko takav ponašati prema svom partneru, prema supružniku. Ako se tako ponese, ne bi trebalo sa njom da izađete na drugi sastanak. I zato muškarci uvek treba da plaćaju na prvom sastanku - zaključio je on.

Njegove tvrdnje pokrenule su veliku i burnu raspravu među korisnicima na društvenim mrežama, pri čemu su se mnogi uslaglasili sa njim, dok su ga drugi osudili.

- I očekujem da supružnik brine o meni. Neću da se pretvaram - napisala je jedna korisnica, a druga je dodala da za prvi sastanak žena obično uloži mnogo više novca i vremena u odeću, frizuru i šminku.

- Ako vam muškarac dopusti da platite na prvom sastanku... zamislite kako će biti sa njim u braku - napisala je jedna devojka.

Mnogi su stali na Džastinovu stranu.

- U pravu ste sto odsto. Reč je o uvažavanju i red je da se osoba barem ponudi da plati polovinu računa - napisao je jedan muškarac.

- Saglasan sam. Moj savet ženama je da naručite ono što možete da priuštite i da nikada ne računate na to da će on da plati - bio je izričit drugi muškarac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštenjačina

    21. april 2022 | 16:26

    A gde ćeš pohlepnijih od ljudi tvoje profesije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA