≫ 

3 veštine komunikacije koje će poboljšati vašu vezu: Učite ih zajedno sa partnerom

Brojni faktori doprinose uspehu veze, a jedan od njih je svakako i komunikacija

  • 0
Ljubav, zaljubljeni par, devojka, mladić, dečko, osmeh, osmesi, srećna veza, partneri, ljubavni par, momak, devojka Foto: Shutterstock

Verujemo da ste više puta u toku života čuli da je komunikacija jedan od najvažnijih faktora za bilo koji odnos. Pored ljubav i poverenja, komunikacija je jedan od najvažnijih faktora za uspešnu i zdravu vezu.

Ako među partnerima nema dobre komunikacije, to vodi do problema sa poverenjem, do stresa, nesporazuma i bespotrebnih svađa. Sa druge strane, komunikacija može da vam pomogne da rešite probleme u vezi i da vaš odnos stane očvrst i stabilan.

Stručnjaci za ljubav su izdvojili tri veštine komunikacije koje će vam pomoći da sa svojim partnerom imate zdraviji i stabilniji odnos.

1. Izaberite pravo vreme za razgovor

Važno je pronaći pravo vreme za razgovor sa svojim partnerom - posebno kada ste u svađi. Vi i vaš partner treba da budete mirni, da ne žurite i da ne budete pod stresom kada treba da obavite važan razgovor.

Ponekad ljudi imaju tendenciju da iznose probleme svojim partnerima u pogrešno vreme; posebno kada su previše emotivni. Ukoliko je vaš partner loše raspoložen, umoran ili rasejan, a vi ste iznenada uleteli u sobu da razgovarate sa njim o tome šta vas muči, to će samo pogoršati situaciju.

2. Izbegavajte razgovore preko telefona

Tekstualne poruke mogu samo da izazovu još veći problem, pa je bolje da razgovarate sa svojim partnerom lično. Budite sigurni da su spremni da vam posvete punu pažnju kada im priđete da razgovarate. Održavajte kontakt očima kada govorite, slušajte kada govori i reagujte mirno.

3. Slušanje je veoma važno

Trebalo bi da aktivno slušate svog partnera kada nešto govori. Ne prekidajte ih dok pričaju. Potvrdite da slušate i da razumete šta govore. Odgovorite tek nakon što prestanu sa svojim izlaganjem. Ako želite da bolje komunicirate sa svojim partnerom i bolje razumete jedni druge, najbolji savet za vezu je da naučite "jezik ljubavi" i da ga tečno govorite. Ove veštine će ojačati vašu vezu i učiniti da svađe i nesporazumi postanu stvar prošlosti.

Video: Mnogo su razmaženi, toliko da upropaste svaku vezu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA