≫ 

5 mogućih razloga zašto muškarac ne želi da zaprosi devojku sa kojom je u vezi

Nekim muškarcima se ideja braka ne sviđa zbog načina na koji gledaju na brak svojih roditelja ili su možda i sami bili jednom u toj vrsti zajednice, koja se nije dobro završila

  • 3
Prosidba, veridba Foto: Pixabay

Neki  ljudi misli da su ljubav i brak sinonimi, ali u biti to je daleko od istine.

Ima parova, poput Goldi Houn i Kurta Ralela, koji su zajedno veći deo života, ali nisu u braku. Kod muškaraca postoji pet najčešćih razloga zašto nisu postavili to sudbonosno pitanje svojim izabranicama.

Stručnjaci tvrde da je mnogo razloga zašto vas dečko neće zaprositi ili jednostavno vas još nije zaprosio i oni nisu ni u kakvoj vezi sa vama ili sa tim što on oseća prema vama.

1. Muškarac vas neće zaprositi, jer nije spreman za brak

Obično se žene pre osećaju spremnim za brak od muškaraca.

- Muškarci su uglavnom ranije bili spremni za brak kad su se finansijski osigurali, a žene su želele da se udaju kada počnu da razmišljaju o deci - kaže  antropolg Helen Fišer.

To ne znači da muškarci ne razmišljaju o braku. Razmišljaju, ali imaju svoju perspektivu i to je nešto o čemu bi trebalo razgovarati.

- Prvo moraju da imaju osećaj da znaju šta rade i koji je njihov put u životu - objašnjava Džoni Grej, savetnik za ljubavne odnose i autor knjige "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere" i dodaje  - "žene su zabrinutije za to s kim idu kroz život".

Baš kao što žene imaju različite ciljeve koje žele da ostvare pre braka, isto važi i za muškarce.

2. Neki momci vas neće zaprositi, jer niste "ona prava"

Najgora stvar na svetu nije čuti muškarca kako govori "Nisi ti problem, ja sam", nego čuti ga kako kaže "Nisam ja problem, već ti".

Ponekad je muškarcima lepo u vezi, ali nisu sigurni jeste li vi osoba s kojom žele da provedu svoj život, hoćete li im biti pravi partner i podrška.

Iskreno, on nema pojma želi li da se oženi sa vama ili ne i učiniće sve kako bi se pobrinuo da stvari ostanu takve kakve jesu koliko god dugo mu to odgovara. Ili dok ne dođe žena koju je stvarno čekao.

Brak je ozbiljan poduhvat. To je doživotna obaveza. A ako vas dvoje niste spremni da radite na sebi, svojoj vezi ili rešavanju problema na koje nailazite, onda verovatno niste spremni za dugotrajnu predanost partneru ili niste jedno za drugo.

Žena zaprosila muškarca, prosidba, veridba brak ljubav prsten Foto: Shutterstock

3. Neki momci neće vas zaprositi, jer ne veruju u instituciju braka

Za neke muškarce brak nije nužnost.  Nekim muškarcima se ne sviđa ideja braka zbog načina na koji gledaju na brak svojih roditelja ili su možda ranije bili u braku koji se nije dobro završio.

Baš kao što vi imate pravo na mišljenje o braku, tako ga ima i on.

Ako vam je brak dovoljno važan da zbog njegovog nedostatka prekinete vezu, to bi trebalo da kažete partneru na vreme. Niko od vas ne bi trebalo da pravi kompromise kad je reč o nečemu tako važnom.

4. Neki muškarci neće vas zaprositi, jer se osećaju pritisnuti očekivanjima

Od njega očekujete previše ili on nije dovoljno zreo da se nosi s obavezama zajedničkog života. U svakom slučaju, niste vi krivi.

Na drugoj strani, društveni mediji prikazuju brak, venčanja i prosidbe grandioznim, pa postoji velika šansa i da se oseća nedoraslo tim situacijama jer je pritisnut nerealnim očekivanjima.

To je faktor straha. Ne želi da vas razočara.

Možda na to utieču i njegova porodica i prijatelji. Oni takođe mogu imati dodatna očekivanja od njega i neke svoje ideje kako bi trebalo da vas zaprosi, gde i kada piše Your Tango.

Najbolje što možete učiniti je da razgovarate o tome i date mu do znanja da kakva god prosidba bila - da će za vas biti savršena.

5. Muškarac vas nije zaprosio, jer još niste o tome razgovarali

Ako ne zna da želite da se udate, muškarac neće o tome ni razmišljati. Ne očekujte da vam partner čita misli. Na kraju, ako želite da znate zašto vaš partner još nije kleknuo pred vama i pitao vas onu famoznu rečenicu koju očekujete, možda je vreme da porazgovarate o braku.

Takođe, brak je životna odluka i o tome treba otvoreno razgovarati kako biste razumeli šta svako od vas želi i očekuje od braka i partnera.

Ako ste toliko sigurni da želite da provedete ostatak svog života sa tim muškarcem, onda morate da naučite da razgovarate sa njim o stvarima koje vas plaše i zbog kojih vam je neprijatno.

Brak i ljubav nisu uvek sinonimi, različitim ljudima znače različite stvari i dok ne razgovarate sa svojim partnerom, teško da ćete znati što on o tome misli.

Video: Grobarska prosidba zapalila Avalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    20. maj 2022 | 00:26

    Mnogi gledaju na brak kroz perspektivu dana venčanja i medenog meseca, a ne kroz perspektivu pravih odgovornosti koje slede u tom istom braku, a tako se naročito ponašaju žene. A pritom mnogi i žure s brakovima i onda se ti brakovi brzo raspadnu. Pamet u glavu.

  • Brak

    20. maj 2022 | 07:49

    Ma sta ce ti to u zivotu? Zastarela glupost. Postoje mnogo lepsi nacini za zivot.

  • Терза

    20. maj 2022 | 10:10

    Шта значи ово клечање мушкарца кад проси девојку!? Зашто мора да клечи? Зар не може усправно и достојанствено да је запроси за брак?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA