≫ 

Da li ste u vezi sa zrelim muškarcem ili večitim dečakom: 5 znakova koji će vam otkriti s kim imate posla

Neki muškarci ostaju "večiti dečaci", zbog čega se žene sa kojima su više osećaju kao mame nego kao partnerke

  • 0
Alfa muškarac Foto: Shutterstock

Većina žena za emotivnu vezu želi muškarca na koga može da se osloni i pored koga može da se oseća sigurno. Međutim, nije uvek baš tako, jer u životu neretko naiđu i na one muškarce koji su "večiti dačaci" i kojima je partnerka potrebna da bi preuzela malo i "ulogu mame" od koje su se odselili.

Zrele muškarce odlikuju, između ostalog, odgovornost i samostalnost, a kako tvrde psiholozi, evo još pet osobina po kojima ćete shvatiti da imate posla sa ozbiljnim i zrelim momkom.

1. Ima svoj cilj

On radi ili želi da radi  kako bi normalno živeo, a ako radi neki posao koji ga ne zadovoljava, tada zna da hoće da nađe nešto drugo i za to je spreman da se potrudi. Nisu mu potrebni mamini pozivi kako bi ustao ili otišao na posao, a u dosadašnjem životu nije mu maksimalna granica mesec dana rada kod istog poslodavca, piše Elite Daily.

2. Nije mu potrebna dadilja

Bilo da se napije, posvađa sa prijateljima ili sa šefom, nije mu potrebna dadilja, odnosno žena ili bilo ko drugi ko mu je blizak da ga "vadi" iz situacije. Ako izlazite sa muškarcem koga je potrebno da terate iz kafića ili nosite kući posle izlaska, stalno se žali na sve, a ništa ne preduzima, tada vam može biti jasno šta vas čeka sa njim u budućnosti.

3. Ne beži od problema, već ga rešava

Odrasli muškarci su svesni da su problemi deo svakodnevice i da neće nestati, ako ih ignorišemo. Ako svaku svađu i neprijatnu situaciju "rešava" bežanjem, to je znak da nije u stanju da se suoči sa nečim konfliktnim, poput deteta.

foto Pixabay foto Pixabay

4.  Zna prioritete

Muškarci koji su "izgubljeni" u životu oličenje su dečaka koji nisu odrasli. Muškarci imaju smer, prioritete, poštuju red i rad, a dečaci vole zabavu i "traćenje" vremena tako da ne moraju da razmišljaju o "teškim stvarima" poput braka, zasnivanja porodice, brige o bližnjima, nužnosti da rade...

5. Deluje pozitivno na vas i nema komplekse niže vrednosti

Zreo muškarac, koji je stabilan, biraće sebi sličnu partnerku, koju će podržavati u životu. To znači da se neće služiti konstantnim kritikama, razgovarati samo o negativnim stvarima i tražiti nekog sa kim može zajedno samo da se žali.

Ovakav muškarac neće biti ljubomoran na partnerku koja ima veću platu ili bolji posao od njega, već će mu biti drago i biće ponosan. Takođe, neće meriti svoju vrednost po bankovnom računu ili fizičkom izgledu, neće iz svoje nesigurnosti biti opsesivno ljubomoran ili pak zavođenjem drugih žena "hraniti" svoj ego.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA