≫ 

Odvojte vreme za sebe: Koliko je važno za vezu da se nekada posvetite samo svojim željama i navikama

Potrebu za takvim ličnim prostorom u vezi treba na vreme saopštiti partneru

  • 0
ljubav, muškarac, žena, veza Foto: Pixabay

Romantične veze koje su prerasle u međusobnu posvećenost su lepa stvar. Imate romantičnog partnera i u isto vreme najboljeg prijatelja koji je uvek tu za vas i međusobno se poštujete, podržavate i savetujete. Vi ste jedno drugome na prvom mestu. Međutim, postoji zdrava granica u romantičnim odnosima koja omogućava da se taj odnos održi, a to je lični prostor koji oboje morate imati.

Bez ovoga lako može doći do rušenja vaše idile, jer ste se previše usredsredili jedno na drugo i u potpunosti zanemarili sami sebe. Zanemarili ste svoje hobije, rituale koji su vas ranije činili srećnim, stalno ste pravili kompromise, pa ste na kraju zaboravili sve ono što je samo VAŠE. Vremenom, kada ovo spoznate, možete primetiti kako je to pored vašeg neraspoloženja uticalo i na emocije između vas dvoje.  Ovo su stvari na koje morate obratiti pažnju kako biste očuvali individualnost u vezi.

1. Odvojte vreme za stvari koje vas najviše raduju

Da li imate hobije u kojima ste nekada uživali, a koji su sada skrajnuti sa vaše liste prioriteta ili želja? Dok planirate izlaske sa partnerom, takođe odvojte vreme za stvari koje želite da radite. Ako želite da provedete, recimo, sat vremena svake nedelje radeći nešto što se samo vama radi, obavestite svog parnera o tome. U zdravoj vezi i u normalnom odnosu jedini odgovor koji treba da dobijete jeste onaj koji je pun podrške.

Vreme koje provodimo odvojeno od partnera zapravo može dodati mnogo bogatstva vašem zajedničkom vremenu.

2. Znajte da "vreme za mene" ne mora doslovno to da znači

Ono takođe može uključiti prijatelje i porodicu – to je jednostavno vaše vreme koje ste izdvojili da ga potrošite kako god želite. Bilo da je to kafa sa bliskim prijateljem ili putovanje vikendom da posetite svog brata ili sestru koji živi u drugom gradu, imate pravo da provodite vreme sa drugim dragim ljudima ako vam to puni baterije. Loša stvar je ako parner burno reaguje kada mu saopštite da ćete vreme provesti sa drugima, a ne sa njim.

3. Imajte na umu da i vaš partner možda želi malo ličnog prostora

Ako osećate da vam je potreban lični prostor u vezi, znajte da se vaš partner možda oseća isto. Imajući to na umu, kada razgovarate o tome da vam je potrebno vreme nasamo, pitajte i parnera kako se oseća.

Zatim razgovarajte o načinima da vreme koje ste udaljeni jedno od drugog namerno ugradite u svoje rasporede, tako da, kada ponovo budete zajedno, imate nove avanture koje ćete jedno drugom prepričavati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA