≫ 

Zašto inteligentne žene ostaju "zarobljene" u toksičnim ljubavnim vezama

Razlozi su obično psihološke i duboko emocionalne prirode

  • 1
svađa, ljubavni par, muškarac, žena, rasprava Foto: Shutterstock

Nikako ne zvuči logično da se toliki broj žena zaljubljuje u pogrešne pa čak i opasne muškarce i tako završavaju u toksičnim vezama, piše "Youtango".

Sigurno se često pitate kako je moguće da neka pametna i intelignetna žena ostane u vezi sa toksičnim muškarcem. Ovakvi scenariji su mogući i dešavaju se svuda oko nas, ali pre nego što počnemo da tražimo razloge, treba se osvrnuti na psihološku pozadinu ove situacije.

Čak i kada žena zna za bolje i želi da ima zdrav odnos sa partnerom postoje psihološki i duboko emocionalni razlozi zbog koji neke žene ostaju u lošim vezama.

Predstavljamo četiri psihološka razloga zašto žene privlače toksični muškarci i zašto ostaju u nezdravim vezama.

1. Nerešen problem sa ocem

Da li ste znali da žene koje su imale normalan odnos sa ocem kasnije izrastaju u zdravije, srećnije i jače žene? Na žalost, za mnoge žene zdrave veze sa očevima ne postoje. Kada očevi nisu prisutni u odrastanju ženske dece, ona kasnije biraju muškarce koji su slični njihovim očevima kako bi pokušale da ih poprave i zaleče rane koje su njima očevi napravili. Nažalost, retko se dešava da loši momci mogu da se promene, pa se ovakva veza na kraju završi toksičnim odnosom.

2. Loši momci su izazov

Loši momci su ženama izazov. One ih video kao osobe kojima je potrebna samo ljubav, a ako je žena odrastala u nesređenim okolnostima, onda je to dodatni izazov po nju.

Svađa, par, ljubavni par Foto: Shutterstock

3. Žene sa niskim samopouzdanjem

Lako je postati nečija žrtva i ući u taj toksični krug ako se ne cenite onoliko koliko bi trebalo. Toksični muškarci se boje žena s visokim samopouzdanjem, jer znaju da imaju stvarno visoke standarde kad je u pitanju muškarac i zato ih privlače nesigurne žene.

4. Plaše se da ostanu same

Mnoge žene žive u strahu od toga da će ostati same, da neće imati s kime da prošire porodicu i da postanu majke. Iz tog razloga dešavaju se vezivanja za loše momke, jer je bolje imati nekog partnera nego nikakvog. Ipak, žene kasno shvate da je veza sa toksičnim muškarcem lošija od toga da su same. One imaju partnera, imaju osobu sa kojom su u društvu, možda i imaju decu, ali u realnosti njihov život je potpuno drugačiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA