≫ 

Poznati parovi savetuju: Brak će očuvati sitnice, smeh i više poljubaca

Ove svetske zvezde su u dugodišnjim vezama ili brakovima i otkrivaju svoje male mudrosti za održavanje "plamena ljubavi"

  • 0
Selma Hajek, Daniel Moder, Džulija Roberts, Sting, Trudie Styler, Alicia Keys, Ališa Kiz Foto: Profimedia, AFP, Instagram/ Julia Roberts

Voleli bismo da postoji jedinstven recept za dugovečan i uspešan brak, ali ne postoji. Za to je potrebno mnogo faktora, ali i "začinske" mešavine od svega pomalo: malo kompromisa da se napravi, malo strpljenja za razumevanje mana vašeg partnera i pomalo smeha svaki dan.

Zaparavo, mi sami inače toliko umemo da zakomplikujemo život da je ono što nam zaparavo preostaje jeste da ne shvatamo sve probleme s tolikom ozbiljnošću, da brinemo ali budemo realni, da u svemu pronađemo nešto zabavno i da se zajedno smejemo, smejemo, smejemo... Zanimljivo je da su iskustva dugogodišnjih parova pokazala da im je pravi znak da su jedno za drugo na duge staze bile problematične situaciije u životu i teški životni periodi tokom kojih i nakon kojih su ostajali i opstajali zajedno.

Ali, još zanimljivija činjenica je i to da im je od svih faktora bio najvažniji način na koji su prolazil kroz probleme i teške periode, a to je upravo smeh i sarkazam kojim su bojili životne neprilike i na taj način jedno drugom pružali podršku i ljubav. I to je veza koja, kada se napravi u takvim trenucima, teško može da se prekine.

Zato i stručnjaci kažu da je za uspešnu vezu bitno da se fokusirate što više na zabavu, smeh i stvaranje dobrih zajedničkih uspomena, da preuzmete zajedničke izazove i prepreke, podržavajući jedno drugo.

Evo nekoliko zanimljivih mudrosti poznatih svetskih parova koji su za "People.com" otkrili da su zapravo "male velike" stvari, zabava i životne sitnice ono što je njihovu vezu učinilo jačom i dugoročnijom.

Džulija Roberts: Organizujte vaše kupatilo veoma mudro

Glumica, koja je proslavila 20. godišnjicu braka sa suprugom Denijem Moderom izjavila je da je njen trik za dugotrajan brak veoma jednostavan: dva lavaboa u kupatilu i mnogo poljubaca.

Semjuel L. Džekson: Vežbajte empatiju

Glumac koji je više od 40 godina u braku sa svojom suprugom LaTanjom Ričardson Džekson, rekao je da ne prihvata spekulacije da se holivudski brakovi više suočavaju sa izazovima nego prosečna populacija. Kaže da smatra da nije istina da su kod poznatih parova iskušenja veća, jer su podjedanko i anonimni ljudi izloženi iskušenjima i da su svi brakovi vezani za posvećenost. Njegovo mišljenje je da je empatija u braku veoma važna:

- Ključno je biti dovoljno zreo da se u određenom trenutku staviš u položaj partnera i zapitaš kako bi se on osećao u određenoj situaciji ili kako da unapredite svoje reakcije i ponašanje kako biste dobili odgovarajuću reakciju partnera? Brak menja dinamiku kako doživljavamo sebe, jer moramo da počnemo da mislimo na nekog drugog. Sebičnost je ono što moramo da savladamo u sebi.

Sting: Budite u braku sa svojim najboljim prijateljem

Nakon skoro 40 godin, koliko se poznaju i koliko su zajedno (trideset u braku!), Sting i njegova supruga Trudie Stiler nemaju neki poseban savet, ali ona na pitanje kako su opstali toliko dugo zajedno kaže da njih dvoje ne uzimaju ljubav i brak zdravo za gotovo i dodaje da su oni pre svega prijatelji!

- Volimo se, ali zapravo volimo jedno drugo – i to je važna razlika. Ljubav je strast i sve što ide uz to, ali zapravo voleti nekoga i uživati u nečijem društvu je nešto malo drugačije i traje duže. Dakle, možete imati oboje, i mislim da je to važno. Budite u braku sa svojim najboljim prijateljem - zaključio je Sting.

Ešli Grejem: Svađa i komplimenti nakon toga

Nakon svađe, supermodel Ešli Grejem i nje suprug Džastin Ervin kažu da uvek igraju "lepu igru" koja se zove "Nadoknaditi". Igra se sastoji od toga da jedna osoba daje kompliment drugoj sa osobom koja prima dobre vibracije koje slede. Svi poznajemo onaj grozni oseećaj posle svađe, kada se malo i kajemo i žao nam je i želimo da popravimo stvari kada se strasti slegnu. E, pa ovom igrom ovaj bračni par se rešava te napetosti koja sledi posle svađe.

Ešli Grejem i Džastin Ervin,  Ashley Graham with husband Justin Ervin Foto: Profimedia/JosiahW / BACKGRID

Ališa Kiz: Mala iznenađenja i zajedničke aktivnosti

Ova pevačica raskošnog talenta je toliko prirodna po svim pitanjima, pa tako i po pitanju saveta za uspešan brak.

- Jedan od nas planira izlazak, a drugi nema pojma kuda idemo - tako je Ališa objasnila mali začin kojim održava svoj brak.

Takođe je izjavila da su  pronašli još par načina koji us oboma zanimljivi za održavanje svoje zajednice čvrstom.

- Pronašli smo neke neotkrivene dragulje i trenutke za pešačenje ili šetnju ili jednostavno otkrivali nove stvari o životu i jedno o drugom. To je moje omiljeno vreme - rekla je lepa Ališa.

Salma Hajek: Propustite poneki društveni događaj

Za Salmu i njenog supruga Fransoa-Anrija Pinoa odustajanje od dodatnih društvenih događaja i obaveza tog tipa ključ je uspešne veze

- Udala sam se za pravog momka. - rekla je jednom prilikom i dodala: - To je verovatno najvažnija stvar. Podržavamo jedno drugo u svemu što radimo. Želimo da vidimo da se onaj drugi trudi. Čini te srećnim kada se drugi trudi. I znate šta, mi nemamo nešto posebno bogat društveni život, jer zaista volimo da provodimo vreme zajedno i to činimo stvarno kvalitetno - rekla je lepa Salma.

Selma Hajek Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Dejvid Bekam: Verujte u procene i odluke svog partnera

Bivši sportista i dizajnerka, nekad članica grupe Spajs Gerls Viktorija Bekam venčali su se 1999. godine i od tada su zajedno. Što se tiče tajne njihove uspešne veze, Dejvid kaže da je najvažnije da imate poverenja jedno u drugo i da verujete u procene onog drugog.

David Beckham Dejvid Bekam Foto: Instagram/davidbeckham

Komentarišući ove "bračne mudrosti" poznatih, jedna žena je napisala komentar kao svoj proveren način za uspešnu vezu:

- Dodirnite stopala u krevetu neposredno pre nego što odete na spavanje, čak i ako ste ljuti, posle prepirke. Nije prvi put da vam se noge dodiruju, ali nakon svađe taj dodir ima posebno značenje: da ste i dalje ljuti, ali da je sve u redu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA