≫ 

Društvene mreže su krivac za trećinu razvoda: Iskušenja su nadohvat ruke

Prvenstveno zamišljene da pronađemo izgubljene prijatelje, a danas krivac za mnoge razvode u svetu

  • 5
razvod, raskid, preljuba Foto-ilustracija: Pixabay

Portal "Yourtango" piše o ne tako dobrom uticaju društvenh mreža na brakove. Prvestveno zamišljen kao mesto gde ćemo objaviti slike iz dobrog provoda i pronaći davno izgubljene prijatelje, "Fejsbuk" je postao "krivac" za mnoge razvode.

Da ne pominjemo koliko ljudi ovu društvenu mrežu koristi za praćenje bivših partnera.

Tokom 2018. godine u Velikoj Britaniji jedan portal koji se bavi raskidima ustanovio je da je čak 20 odsto razvoda sadržalo u sebi pojam "Fejsbuk", što znači da je ova društvena mreža bila razlog zašto je došlo do prekida.

Samo nekoliko godina kasnije, ovaj procenat je porastao na 33 odsto.

Ne iznenađuje ni to što je broj jedan razlog za razvod uglavnom bio "neprimeren sadržaj poruka koje su poslate nekoj drugoj osobi suprotnog pola".

Kao drugi razlog za razvod navodi se stupanje u prijateljstvo sa nepoznatim licima i ostvarivanje kontakta u vidu privatnih poruka.

"Fejsbuk" zaista jeste olakšao mogućnost da kontaktiramo sa bilo kojom osobom koja ima profil na ovoj društvenoj mreži, pa je samim tim i doveo ljude u različita iskušenja.

žena, kompjuter, radi od kuće Foto: Pixabay.com

Srpski mediji su nedavno pisali o strašnoj statistici razvoda brakova u Srbiji, a to je da se svaki četvrti sklopljen brak završi razvodom, a žene su te koje češće traže razvod.

Godišnje se raziđe oko 10.000 parova i to se dešava u proseku nakon 13 godina zajedničkog života.

Razlog je uglavnom nedostatak otvorene komunikacije, mladi danas nemaju toleranciju niti motiv, a za dobar brak potrebno je nešto što novcem ne može da se kupi, a to su: ljubav, poštovanje, iskrenost, privrženost i tolerancija.

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    26. jul 2022 | 23:18

    Drustvene mreze, muzika, rijalitiji, propaganda preko filmova i serija.Vreme nije od istog znacaja za muskarce i zene.Zenama dosta brze kuca bioloski sat.Muskarac i sa 50 godina moze da postane otac dok zena istih godina ce tesko da postane majka.Ako hoce da osnivaju porodicu onda manje kucica, macaka i drustvenih mreza.Ako nece onda neka vode drugaciji zivot, samo bez kukanja zasto su sami kad dodju do 40-42 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA