≫ 

Majka objasnila zašto joj je brak bio uvek važniji od dece

"Deca će otići, a ja ne želim jednog dana da se probudim u praznom stanu pored čoveka kojeg ne poznajem"

  • 5
Zajedno, podrska, brak, ljubav Foto: Pixabay

Kada dođu deca, roditelji svoje pojedinačne i zajedničke potrebe stavljaju po strani, a deca dolaze u prvi plan.

Ipak, postavlja se pitanje, koliko je ovo zaista dobro? Jedna žena je na portalu "YourTango" objasnila zašto je uvek imala stav da joj je brak važniji do dece. Njeno razmišljanje vam prenosimo u celosti:

- Kada su moja deca bila mala, često sam sedela u parku sa drugim roditeljima gde smo razgovarali o roditeljstvu, braku i najboljim prgramima za edukaciju dece. Nije bilo neuobičajno da se prijatelji žale na partnera, a istovremeno su zagovarali teoriju o roditeljstvu koje je usredsređeno na dete.

Vreme samo za njih nije postojalo, a najveći prioritet su im bili termini za igru, izbor vrtića, obezbeđivanje zdrave hrane za decu. Brak im nije bio na pameti i razmišljali su da će se jedno drugom ponovo posvetiti kada deca odrastu.

Bilo mi je čudno kako su mislili da provedu minimum 18 godina fokusirani samo na decu i da se jednog dana probude u praznom stanu spremni da imaju savršen odnos sa svojim bračnim partnerom.

porodica deca raspust čitanje Foto: Shutterstock

Kada god sam prijateljima pomenula da je pristup usredsređen na brak zdraviji od pristupa usredsređenog na dete, govorili su mi da grešim i da će moja deca patiti jer njihove želje stavljam iza potreba braka. Ali ja nisam imala problem sa intimnošću ili komunikacijom, a moj muž je bio posvećen našoj deci kao i ja.

To što sam stavljala svoj brak na prvo mesto ne znači da sam zanemarivala svoju decu. To je značilo da smo suprug i ja stvorili jaku osnovu za izgradnju naše porodice. Deci je potrebno stabilno okruženje da bi napredovali, a time što smo negovali brak bili smo u mogućnosti da našim dečacima pružimo podršku koja im je bila potrebna da postanu nezavisni, samouvereni i sigurni pojedinci.

Ono što je najvažnije jeste da naša deca nisu jedini razlog zbog kojeg smo suprug i ja zajedno. Volimo da radimo stvari zajedno, imamo iste životne ciljeve i jedno drugom smo najbolji prijatelji.

Uvek sam znala da su mi dani aktivnog majčinstva odbrojani. Od dana kada sam rodila dečake, oni su učili da žive bez mene. Ja sam majka koja je bila kod kuće više od 20 godina i volela sam svaki trenutak, ali i to će u jednom momentu prestati i to je sasvim normalno.

Moj suprug će, međutim, biti pored mene još dugo nakon što dečaci odu, a ja ne želim da se jednog dana probudim i da ne poznajem osobu koja leži pored mene.

Previše je mojih prijateljica koje se razvode sada kada su im deca u predškolskom periodu ili su im deca tinejdžeri.

One ne znaju ko su ako više nisu majke. Postoji razlog zašto su razvodi u porastu, a ja pretpostavljam da je u velikoj vezi sa ovim o čemu sam pisala.

Šta vi mislite o stavu ove majke?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da..

    29. jul 2022 | 23:31

    U pravu je, sto se mene licno tice.. Mama x 3...

  • Miki

    30. jul 2022 | 10:18

    Sve je zena u pravu muz je na prvom a deca na drugom treba ih ucut da jednog dan postanu ljudi i hrabri dok se roditelji slazu i jedno drugog podrzavaju bice i braka i ovoj zeni zelim sve najlepse.

  • Petar

    30. jul 2022 | 14:55

    Da u pravu je ,ali koliko parova ima uslove tako da razmislja,ponasa se i može da živi tako od početka svog braka?10% je veliki procenat .I jedno i drugo da su zaposleni,da im je karijera već uspešna ,stambeno obezbeđeni .Ukoliko su ova tri uslova ispunjena onda imaju velike šanse da ,na način kako ona razmišlja ,i prožive tako život.Ukoliko samo jedan uslov izostane bilo kome od njih često puta bude problema.Sreća da takvih primera ima uopšte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA