≫ 

Da li je je tačna rečenica "srećna žena, srećan život"? Evo šta kaže nauka

Pevačica Bijonse je u svojoj pesmi jednom rekla: Ko vodi svet? Devojke!

  • 5
par, ljubav, zagrljaj, grljenje Foto: Pixabay

Po svemu sudeći, izgleda da je bila upravu jer su žene generalno zadužene za vođenje odnosa. Kako se ispostavilo, stara izreka „srećna žena, srećan život“ je istinita i naučno potvrđena, prenosi "Yourtango".

Studija iz 2014. godine koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Rutgers otkrila je da je bračno blaženstvo snažno povezano sa tim da li je supruga srećna u odnosu ili nije.

Ako je ona očajna, i muškarac je očajan, pa veza trpi još više.

Nasuprot tome, ako je muž nezadovoljan, veza trpi mnogo manje.

Istraživanje u kojem su učestvovala 394 para pokazalo je da ne samo što ženino zadovoljstvo igra veliku ulogu u sreći u braku, generalno su mušarci imali tendenciju da budu srećniji u vezama od žena. Ipak, kada je u pitanju opšte zadovoljstvo životom, kako su se žene osećale u braku, direktno je uticalo na to da li je njhov muž srećan ili nije.

Razlog zašto je rečenica "srećna žena, srećan život" istinita jeste taj što je srećna žena spremnija da zadovolji druge.

Autorka studije Debora Kar kaže da, ako je žena srećna u braku, trudiće se da stvori pozitivno iskustvo za svog supruga. Tada ga bolje sluša, nudi mu emocionalnu podršku i nudi mu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.

Kada je žena nesrećna u braku, mnogo je veća verovatnoća da će pričati o tome, pa čak i da će se konfrontirati. Ipak, kada je muškarac nesrećan, on će tiho sedeti dopuštajući da se nezadovoljstvo sakuplja pre nego što žena uopšte spazi da problem postoji. Ovo se posebno odnosilo na starije parove iz prethodnih generacija, kada je pričanje o osećanjima bilo ne tako često.

Ono na šta se sve svodi jeste komunikacija!

Samo kada pričamo o osećanjima, brak može da bude uspešan. Bračni parovi treba uvek da stave sve karte na sto i da ne zaziru od otvorenosti.

Video: Žene močugama udaraju muškarce: Praznik za lepši, muka za jači pol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecna zena

    4. avgust 2022 | 05:15

    Bas suprotno. Muskarac je glava i on mora biti zadovoljan i tako ce to preneti na zenu koja ga prati i oboje uzivaju na zajednickom putu

  • Zena

    4. avgust 2022 | 14:13

    Tocno nista ne vredi ako ne cenis svojy zeny ,gjaba ti sve

  • Nika

    4. avgust 2022 | 18:59

    Otac Tadej je govorio kad je glava kuce zadovoljan i srecan onda su svi ukucani a najpre zena zadovoljni. Ako ga sekiraju nista im dobro biti nece. Onda je haos u porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA