≫ 

Tajna dobrog intimnog odnosa leži u ovome

Stručnjaci za ljubav stalno potenciraju na komunikaciji

  • 0
Dečko i devojka, ljubavni par, zaljubljenost, ljubav Foto:Shutterstock

Intiman odnos je veoma bitan i sastavan deo svake emotivne veze. Partneri se tada povezuju na višem nivou, ali složićete se da stvari ne budu baš uvek savršene. Većina oseća neprijatnost da razgovara s partnerom o intimnim odnosima, ali je to, kako kažu stručnjaci, najbitnija stvar.

Međutim, mnogo je onih koji misle da će stvari u krevetu popraviti skupim poklonima i drugim stvarima, ali je ključ ipak u razgovoru.

Razgovor je zapravo veoma koristan jer može da zbliži partnere i pomogne im da prodube svoju intimnost i izgrade međusobno poverenje.  Emocionalna povezanost i sloboda da budemo iskreni s partnerom mogu da doprinesu tome da i u krevetu budemo zadovoljni, te je razgovor zapravo temelj svakog odnosa, piše portal "Sexual Health Scotland".

Ali, onda se postavljate pitanje zbog čega nam je toliko teško da pokreno taj razgovor?

Kada je reč o muškarcima

Mnogi muškarci osećaju pritisak oko toga kakvi su u krevetu, jer postoji dosta toga što ih zapravo opterećuje. Za njih se određena pitanja koje žene postavljaju nakon odnosa čine kao znak da nisu uspeli da budu dovoljno dobri.

Međutim, stvar je u tome da otvoreno pričate s partnerkom šta voli, ali i o tome šta vi preferirate u krevetu.

Kada je reč o ženama

Neke se žene boje da će otvorenim razgovorom o intimi delovati previše napadno ili da će pokazati da imaju "previše" seksualnog iskustva. Ali to zaista ne mora bude tako, a pogotovo ne da vas to blokira da uživate sa svojim partnerom.

Ne postoje dva ista tela, pa sledite da ono što radite u odnosu s jednom osobom neće nužno biti prijatno drugoj osobi; zato je važno naučiti šta novom partneru odgovara. Ako ne pitate, nikad to nećete sa sigurnošću znati.

Zato, kad vam se partner otvori, pobrinite se da zna koliko vam je drago što vam veruje dovoljno da bude iskren.

Veoma je važno i kada ćete razgovarati, pa stručnjaci kažu da ne treba da pričate neposredno pre, nakon ili u toku odnosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA