U novoj vezi obratite pažnju na ovih 7 stvari: Leptirići u stomaku neće trajati večno

Da li ste od onih koji se plaše novog početka?

  • 0
kafa, ljubavni par, ljubav Foto: Shutterstock

Da li ste ikada osetili leptiriće u stomaku na početku nove romantične veze, jer vam se ta osoba toliko sviđa da ne želite da išta zabrljate?

Nova veza je puna potencijala, mogućnosti i otkrića – ne samo naših partnera, već i nas samih i naših potreba i želja. Početak nove veze je posebno vreme za stvaranje nezaboravnih uspomena i vreme u kome se mnogi parovi osećaju blisko i kao da se zaljubljuju.

Međutim, anksioznost u vezi i trema koju osećate definitivno mogu oduzeti deo bezbrižnog uzbuđenja i izazvati nepotreban pritisak. Evo nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju, koje treba raditi, a koje definitivno izbegavati, piše "Brides.com".

1. Ne pravite poređenja

Lako je odmah početi da upoređujete novu vezu sa prethodnom, ali to vam neće doneti ništa dobro i uznemiriće vašeg sadašnjeg partnera.

Umesto toga, postavite sebi ova pitanja: Da li ste u vezi da se takmičite sa nekim drugim? Da li ste u ovoj vezi da biste impresionirali druge ljude? Ili ste u vezi zato što vam se sviđa osoba sa kojom izlazite?

Upoređivanje sa prethodnim partnerima vam samo krade dragoceno vreme za uživanje u sadašnjosti.

2. Gledajte na akcije više od reči

Nije važno da li neko priča o putovanju sledeće godine ako je sada nedostupan. U ovom slučaju, želite da budete sigurni da vrednujete tuđa dela, a ne da verujete svakoj reči te osobe.

3. Budite ranjivi, čak i ako se plašite

Pomisao na ranjivost je zastrašujuća za većinu ljudi. Otvarajući se, pokazujete svoje pravo ja, uz rizik da budete povređeni. Kad izlazite sa nekim novim, pokazivanje ove ranjive strane može produbiti vašu vezu i izgraditi poverenje. Ranjivost može biti poklon osobi koja želi da vas upozna na dubljem nivou.

4. Nemojte ulepšavati istinu i ne hvalite se

Hvalisanje je velika prepreka i za muškarce i za žene. Nije neophodno da osećate potrebu da stalno impresionirate svog partnera, posebno ako mu se već sviđate. Možete biti ponosni na to ko ste bez nabrajanja svih vaših životnih dostignuća.

5. Uzdržite se od nerealnih zahteva

Malo ljubomore možda se može se smatrati slatkim, ali postavljati zahteve voljenoj osobi i ograničavati je da radi stvari koje je radila pre nego što ste počeli da izlazite je ozbiljna "crvena zastavica".

Uobičajeno da parovi koji su tek počeli da se zabavljaju provode dosta slobodnog vremena jedno sa drugim i odustaju od uobičajenog vremena sa prijateljima i porodicom. Međutim, izbegavajte da stalno šaljete poruke, zovete ili postavljate nerealne zahteve za viđanje svom partneru.

6. Ne zapostavljajte porodicu i prijatelje

U novoj vezi primetno je da parovi odustaju od nekih svojih uobičajenih aktivnosti i otkazuju prijateljima viđanja da bi videli svog partnera. Zapamtite da se privlačnost stvara i iščekivanjem i stvaranjem neke distance.

Kad uvek odustajete od svega da biste bili sa svojim novim partnerom, to može postaviti očekivanje da su vaše prethodne obaveze sekundarne u odnosu na to sa kim izlazite. Budite zauzeti i poštujte svoje planove sa prijateljima i porodicom dok umereno prilagođavate svoj raspored.

7. Slušajte i budite radoznali

Slušanje je veština i sredstvo komunikacije koje većini ljudi ne ide baš najbolje. Kad svom partneru poklonite nepodeljenu pažnju, to mu omogućava da se oseća i saslušano i cenjeno.

Kad pokažete radoznalost o tome ko je vaša voljena osoba i šta radi, to ne samo da ukazuje na vaše interesovanje za njen život, već i vas čini jedinstvenim i posebnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA