≫ 

Ovo je tačan broj intimnih odnosa nedeljno potreban za dobro zdravlje

Imunitet, kardiovaskularno zdravlje i depresija samo su neke od oblasti u kojima studije sugerišu da bi seksualna aktivnost mogla da bude korisna

  • 10
Par, krevet, ljubav, ljubavna veza Foto: Shutterstock

Stručnjaci tvrde da svako ko želi da unapredi svoje zdravlje može da bude aktivniji ispod pokrivača, jer seksualni odnos ima mnogo zdravstvenih prednosti.

Dobra vest je da upražnjavanje intimnih odnosa jednom do dva puta nedeljno može da pomogne u borbi protiv infekcija i drugih zdravstvenih stanja, piše "The Sun“.

Kej Velings, profesorka seksualnog i reproduktivnog zdravlja, kazala je da je normalno da zdravlje nije na vrhu liste kada razmišljamo o odnosu.

- Imunitet, kariovaskularno zdravlje i depresija samo su neke od oblasti u kojima studije sugerišu da bi seksualna aktivnost mogla da bude korisna – rekla je ona za "Daily Mail“.

Intimni odnos može da potisne menopauzu, ali i da pomogne u borbi protiv infekcija.

Studija iz 2004. godine ustanovila je da snošaj jednom do dva puta nedeljno može da poveća nivo imunoglobulina A (IgA).

IgA ima poseban značaj za lokalni imunitet sluzokoža respiratornog i digestivnog trakta. Novorođenčad dobijaju sekretorni IgA putem majčinog mleka, čime stiču pasivan imunitet u odnosu na gastrointestinalne infekcije. Selektivni deficit IgA je relativno čest i povezuje se sa učestalim respiratornim infekcijama, ali i alergijama i autoimunim bolestima.

S druge strane, istraživanje Univerzitetskog koledža u Londonu pokazalo je 28 odsto manju verovatnoću da će sredovečne žene koje praktikuju intimne odnose doživeti promene koje donosi menopauza u narednoj deceniji.

Takođe, intimni odnosi su od velikog značaja za mentalno zdravlje.

Studija koja je objavljena ove godine pokazala je da su ljudi koji su održavali seksualne odnose tokom izolacije imali 34 odsto manje šanse da dožive depresiju od onih koji nisu imali odnose.

Video: Direktorka škole postala instruktorka za one stvari: Bila sa 250 muškaraca, pa sad podučava druge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    25. avgust 2022 | 22:48

    Auu,pa ja sam onda dugo vec depresivan i mrtav

  • Hulk

    25. avgust 2022 | 22:45

    2 puta sa svojom i još 2 puta sa tuđom ženom.

  • BASA

    25. avgust 2022 | 23:08

    Dva puta dnevno ujutru i UVEČE je dokazano da je lek za sve bolesti ! Probajte !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA