≫ 

Naličje starog Holivuda: Unutar zloglasnog ljubavnog trougla Debi Rejnolds, Edija Fišera i Elizabet Tejlor

Rejnolds i Fišer su bili u naizgled srećnom braku sa dvoje dece sve dok on se on nije zaslepio i ostavio je zbog njene najbolje prijateljice Tejlor

  • 0
Eddie Fisher, Debbie Reynolds and Elizabeth Taylor Foto: Profimedia/The Hollywood Archive / Hollywood Archive

Bio je to ljubavni trougao kao po holivudskom scenariju: poznati pevač se razvodi od svoje podjednako poznate supruge filmske glumice, ostavljajući nju i njihovo dvoje male dece kako bi se oženio sa jednom od ženinih najboljiih prijateljica, koja je takođe poznat filmska zvezda. Ipak, događaji oko razvoda Edija Fišera i Debi Rejnolds, i njegovog kasnijeg braka sa Elizabet Tejlor, bili su definitivno stvarni. A to što će se dve žene na kraju ponovo spojiti i popraviti svoje prijateljstvo ovoj priči daje dodatni šmek.

Fišer je upoznao svoju prvu ženu u inostranstvu dok su oboje zabavljali američke trupe tokom Korejskog rata, u vreme kada je studijska zvezda Debi Rejnolds već uveliko bila u veoma bliskim prijateljskim odnosima sa Elizabet Tejlor.

- Išla sam u MGM kada sam imala oko 17 godina, i Liz je takođe bila tamo, ali je već bila zvezda. Zajedno smo išle u školu, kada je ona bila između filmova. Bila sam tek početnik, i ona i ja nismo bile ni na koji način ni slične, ali smo se jako dobro slagale. Ja sam bila prestravljena što idem u školu sa Elizabet Tejlor. A ako je neko rekao da nije, sigurno je lagao. Ili je bio slep -  prisećala se Rejnoldsova za jedan od svojih intrervjua dat za magazin People, kako prenosi "Biography".

Elizabeth Taylor, Elizabet Tejlor Foto: Profimedia/colaimages / Alamy / Alamy

Ovo prijateljstvo je opstalo i ojačalo i nakon što se Debi udala za Fišera, koji je u to vreme postao tinejdžerski idol i jedan od najuspešnijih izvođača ranih 1950-ih koji je napravio senzaciju na velikom platnu sa globalnim hitom "Singin’ in the Rain" (1952). Debi i Edi su se venčali 1955. godine, a već sledeće godine su dobili ćerku Keri Fišer, slavnu glumicu iz filmova "Ratovi zvezda".

Tokom prvih godina  braka, Rejnoldsova i Fišer su živeli tipičnim holivudskim životom. Često su fotografisani u društvu svojih dobrih prijatelja Tejlorove i njenog tadašnjeg dečka, filmskog producenta Majka Toda. Kada se Tejlor udala za Toda 1957. godine, Fišer i Rejnoldsova su im bili čak i kumovi. Veza im je bila toliko bliska da je Rejnoldsova, kada je 1958. rodila sina, dala sinu ime Tod - u čast prijateljstva.

Međutim, sudbina se brzo preokreće. Skoro četiri nedelje nakon rođenja svog imenjaka, Tod je poginuo u avionskoj nesreći, kada se privatnim letom srušio u Novom Meksiku. Fišer je dojurio kod Tejlorove da je uteši i svega mesec dana kasnije se rastao od Debi da bi bio samo sa Elizabet.

Zatečena Rejnoldsova ostala je užasnuta zbog neverstva, prema rečima njenog sina, koji se priseća da je to bio "jedan od najvećih i najozloglašenijih skandala u Holivudu". Kako je prikazao u svojim memoarima "Moje devojke: Život sa Keri i Debi", iako se malo seća tabloidnog lešinarenja nad brakom njegovih roditelja, odlično se seća da je njegova majka nastavila život kao samohrani roditelj dvoje male dece koja je "svakog dana odlazila na posao da snima filmove" dok je bujao medijski haos oko njenog braka.

- Svet je bio zapanjen. Edi i Elizabeta su bili poniženi. Edi je proglašen razobličenim, oportunističkim gubitnikom, a Elizabeta je označena kao loša devojka koja uništava dom. Debi, dobra devojka, nevina, nesuđena žrtva i samohrana majka, bila je globalno prihvaćena ljubavlju i saosećanjem -  napisao je njen sin Tod u memoarima.

Ričard Barton Ričard Barton 1991. godina Foto: Shutterstock

Rejnoldsova se u javnosti držala tiho, dok su Fišer i Tejlor vodili većinu razgovora. Interes javnosti za ovaj ljubavni trougao vremenom je samo rastao, dostigavši vrhunac kada je Debi pristla, posle samo godinu dana oklevanja, na brzi razvod kako bi Edi i Elizabeta mogli da se venčaju.

- Nikada nisam bila ogorčen zbog Elizabete. Muškarac ne ostavlja ženu zbog druge žene osim ako ne želI da ode. Kada je Majk Tod umro, poslala sam Edija da pomogne Elizabet, a mislim da ga ona nikada nije zaista i volela. On je bio privremena distrakcija tokom njenog perioda žalosti - izjavila je Debi Rejnolds jednom prilikom.

Skandal je, međutim, imao direktan uticaj na karijere svih uključenih. Za Debi Rejnolds i Elizabet Tejlor, ovaj publicitet im je poslužio da izvuku veće količine novca na blagajnama, zahtevajući veće plate. Međutim Fišerova zvezda je, zauvek bila ukaljana njegovom odlukom da ostavi ženu i decu zbog najglamuroznije holivudske glumice. Ugovor za njegovu popularnu TV emisiju više nije obnovljen 1959. i ubrzo se vratio u obilaske noćnih klubova i salona.

- Bilo je besan. Mom tati je otkazan ugovor zbog moralnih klauzula… To mu je bukvalno uništilo karijeru - rekao je Tod za "Yahoo Entertainment".

Razdor između bivših prijateljica iz srednje škole ostao je čak i nakon Tejlorinog razvoda od Fišera 1964. godine, ubrzo pošto je holivudska diva započela aferu sa kolegom Ričardom Bartonom tokom snimanja filma "Kleopatra" (1963). I Rejnoldsova se takođe ponovo udala, ovog puta za biznismena milionera Harija Karla 1960. od kog se razvela 1973. zbog njegovih finansijskim poteškoćama koje su bile posledice njegovog kockanja i loših investicija.

Elizabet Tejlor, Ričard Barton Elizabeta Tejlor i Ričard Barton / Foto: Profimedia/Hollywood Archive

Rejnoldsova se nikada nije pomirila sa Fišerom, ali se tokom krstarenja na transatlantskom brodu "Kraljica Elizabeta" 1966. godine slučajno našla u blizini Eizabet Tejlor. Žene su ubrzo popravile svoje odnose i Rejnoldsova i Karl viđeni su kako zajedno večeraju na brodu u društvu Tejlorove i Bartona, na veliko zadovoljstvo tabloida.

One su do te mere popravile svoje prijateljstvo da je Elizabet ponudila Debi utočište u njenom hotelu u gornjem delu Menhetna 11. septembra 2001, kada su obe ostale zaglavljene u Njujorku nakon terorističkih napada. Iste godine su čak i glumile zajedno sa Širli Meklejn i Džoan Kolins u TV komediji, "Ove stare ženske", koju je napisala Debina ćerka Keri. U filmu njihovi likovi rešavaju stare račune iz prošlosti oko momka koji se zove - Fredi. Kako prenosi Debin sin Tod u svojoj knjizi, njih dve su se srele pre scene o njihovom ljubavnom touglu, kada je Tejlorova rekla Rejnoldsovoj: „Žao mi je zbog onoga što sam ti uradila sa Edijem!“

- Elizabet je uhvatila mamu potpuno nespremnu sa time, jer nije znala da je Liz i dalje bila toliko emotivna zbog toga - napisao je Tod o tom izvinjenju.

Rejnoldsa kaže da nikada nije pročitala Fišerovu autobiografiju iz 1981.godine u kojoj je ogorčeno piše o njoj. Ona je uverena da je njihov brak svakao bio osuđen na propast čak i pre njegove afere sa Tejlor.

- Njegovo sećanje na ono što se dešavalo u našem životu apsolutno nije tačno. Nisam želela da čitam jer nisam želela da se nerviram… Pokušavam da ga ne mrzim. On je otac moje dece - istakla je Debi Rejnolds.

Fišer se ponovo ženio još tri puta nakon razvoda od Tejlorove, a njegova slava je nastavila da nestaje sve do njegove smrti od komplikacija nakon operacije kuka 2010. Debino i Lizino prijateljstvo se samo produbilo, a kada je Tejlorova umrla 2011. godine, ona je Rejnoldsovoj zaveštala par „spektakularnih“ safirnih minđuša i odgovarajuću narukvicu i ogrlicu.

Rejnoldsova je preminula 2016.godine, dan nakon smrti njene i Fišerove ćerke Keri.

- Morate da pogledate šta je život i da li je vredan toga - izjavila je Debi Rejnolds jednom prilikom povodom skandaloznog ljubavnog trougla između nje, Elilzabet Tejlor i Edija Fišera.

Na kraju, prijateljstvo sa Liz je možda vredelo više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA