Sofija i Kristijan su dokaz da je ljubav jača od svega: Bila je slepa 3 godine, a onda joj je on vratio volju

Ova devojka je imala stanje zvano keratokonus, koje je uzrokovalo gubitak vida

  • 1
Sophia Corah Foto: Instagram/soph_isticateddd

Priča Sofije Korah (24) je podsetnik za sve ljude da nikada ne treba gubiti nadu i da ljubav može da bude jača od svih nedaća. Pre pet godina život ove mlade devojke je bio iznenada promenjen u samo jednom danu.

Naime, to je bio dan kada je Sofija završavala prvu godinu fakulteta, a kako kaže, probudila se i osetila je da nešto nije u redu. Dok se vozila na nastavu, shvatila je da joj sve postaje mutno. Na predavanju nije mogla da pročita bilo šta što je napisano na tabli ili čak na komadu papira ispred nje.

Iznenadna panika u kojoj se našla naterala ju je da se zapita da li umire. Ispostavilo se da je imala stanje zvano keratokonus, koje je uzrokovalo gubitak vida.

Kod onih koji boluju od ovog stanja progrešivno dolazi do propadanja vida, povećanja dioptrije, pojave zamućenja vida i osetljivosti na svetlost.

- Bila sam histerična nekoliko nedelja i pala sam u depresiju dok mi se ceo svet okretao naglavačke - ispričala je Sofija.

Ljubav je došla kada je bilo najpotrebnije

Bez obzira na svoje stanje, ona je odlučila da ne napusti koledž, ali je prešla na drugi, koji je bio bliže njenom rodnom gradu, jer više nije mogla da putuje tako daleko. Kako je objasnila, najteži deo njenog iskustva bilo je to što je bila daleko od svoje porodice dok se suočavala sa svakodnevnim životom koji se menjao iz dana u dan.

Međutim, Sofija je tada upoznala sadašnjeg muža Kristijana (25).

- On je stvarno postao moja porodica i podrška -  priča devojka.

Bila je veoma dirnuta koliko je njemu, kojeg je tek upoznala, stalo do nje.

Oboje su radili kao stalni asistenti na koledžu i započeli su vezu kao prijatelji, ali Kristijan se brinuo o njoj od trenutka kada su se upoznali.

- Prošetao bi sa mnom, pobrinuo se da dobijem ručak i pomagao mi je da učim - ispričala je Sofija.

Kristijan je postao Sofijin beg od svih strašnih stvari kroz koje je prolazila. Kada su bili zajedno, na trenutak je mogla da zaboravi sve što joj se događalo i da jednostavno uživa u vremenu s njim.

Njen proces ozdravljenja sastojao se od isprobavanja različitih setova kontaktnih sočiva i dve operacije. Prva sočiva koja je koristila nisu dugo delovala, ali je jednog dana mogla da nekoliko sati vidi lica ljudi oko sebe.

Kako kaže, kad je prvi put ugledala Kristijanovo lice, bila je fascinirana.

- Bio je uveren da sam ga smatrala ružnim zbog moje reakcije. Međutim, zgodniji je više nego što sam mogla i da zamislim - kaže ona.

Međutim, došao je trenutak kada su morali da se razdvoje.

Naime, Kristijan i Sofija su tokom procesa njenog ozdravljenja bili razdvojeni tri godine jer je ona svoj put oporavka morala da započne daleko od njega i nisu mogli da se viđaju tokom tog perioda.

Nijedno od njih nije znalo da li još uvek gaje osećanja jedno prema drugom posle toliko vremena. Sofija je u međuvremenu uspela da povrati svoj vid, te je odlučila da ode kod Kristijana.

Sofija je vozila sedam sati kako bi ga ponovo videla.

- Ponovni susret s njim bio je tako neodoljiv i tako je lepo videti njegovo lice nakon toliko vremena. Mislila sam da je tako sladak i želela sam više od svega da budem s njim zauvek - rekla je.

Priznala mu je da ga voli, a on je otkrio da oseća isto. Verili su se dva meseca kasnije, a venčali se posle šest meseci.

Sada oboje imaju poslove u kojima uživaju. Planiraju da kupe kuću i da se skrase, i da nastave da uživaju u životu koji će provesti zajedno, piše "Brightside".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA